#WeThe15 je globalna kampanja koja se bori protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom koji čine 15 odsto svetske populacije. Kampanja se zalaže za vidljivost i inkluziju osoba sa invaliditetom sa ciljem da se iniciraju promene širom sveta. Pod rukovodstvom Međunarodnog paraolimpijskog komiteta mnoge organizacije su se priključile agendi za raznolikost i inkluziju.

Pre početka Paraolimpijskih igara u Tokiju koje se održavaju od 24. avgusta do 5. septembra 2021. godine Međunarodni paraolimpijski komitet će zajedno sa drugim međunraodnim organizacijama iz oblasti sporta, ljudskih prava, politike, privrede i umetnosti dati jasan znak za 1,2 milijarde ljudi koji žive sa invaliditetom. Širom sveta će 125 poznatih zdanja, među njima i gradska skupšina u Beču, zasijati u ljubičastoj boji. U kampanji će učestvovati Empajer Stejt Bilding u Njujorku, Koloseum u Rimu, Londonsko oko, Dugin most u Tokiju, Nijagarini vodopadi između SAD i Kanade i mnoge druge znamenitosti.

Povezana vest:  Hurgada iz prve ruke

„Grad Beč se zalaže za inkluziju i ima izabrane predstavnike za osobe sa invaliditetom. Nije se ni postavljalo pitanje da li ćemo učestvovati u kampanji #WeThe15. Sport je odličan način da se skrene pažnja na pitanja osoba sa invaliditetom“, izjavio je Peter Haker član gradskog veća zadužen za socijalna pitanja i sport.

Na Paraolimpijskim igrama u Tokiju će se 4.400 sportista sa invaliditetom nadmetati u 22 discipline i 539 takmičenja.

Povezana vest:  Nina Seničar ponovo u Srbiji: Jedva sam čekala da dođem kući i zagrlim roditelje

#WeThe15 – A movement for an inclusive world

PHOTO: Stadt Wien Marketing