U subotu, 28. avgusta sa početkom od 14 časova, održaće se festival „Dan vina i lepog raspoloženja“ u kamenom gradu vina – Rajačkim pimnicama, nadomak Negotina. Bogatim kulturnim i zabavnim sadržajem obeležiće se početak berbe grožđa. Gosti festivala će imati priliku da obiđu vinograde i degustiraju autohtone vrste vina u prirodnom ambijentu. Između ostalog, posetioci će moći da se oprobaju u tradicionalnim igrama, kao što je povlačenje konopca i obaranje ruku.

Povezana vest:  Složili su se najbolji ukusi - BigPizza i jogurt Moja Kravica

Posle tradicionalnog vinogradarskog doživljaja, program će se nastaviti poezijom, kamernom muzikom i folklornim igrama. A na kraju, okruženi vinskim podrumima, posetioci će uživati u nastupu Marka Luisa koji počinje u 20 časova.

Cilj festivala je da se ovo jedinstveno mesto sa dugom tradicijom u proizvodnji vina učini popularnim za mlade iz cele Srbije, ali i sveta. Organizaciju događaja preuzelo je udruženje „Mladi sa Rajačkih pimnica“ zajedno sa Opštinom Negotin i Turističkom organizacijom Opštine Negotin, dok je podrška došla sa projekta „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ koji finansiraju Evropska unija i Vlada Nemačke, a sprovodi GIZ.

Povezana vest:  Izvlačenje nagradne igre „Novogodišnja lista želja“ u Delta City-ju

FB stranica Mladi sa Rajačkih pimnica https://www.facebook.com/Mladisarajackihpimnica

Veb sajt #EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam https://www.eu-za-turizam.rs/