Božićni vašari u Beču će biti organizovani sredinom novembra kao i do sada, jer je epidemiološka situacija u glavnom gradu Austrije stabilna. Tokom trajanja vašara važiće 2,5G pravilo za posetioce što podrazumeva da je osoba vakcinisana, da je preležala virus ili da poseduje negativan PCR test.

Wiener Weihnachtstraum auf dem Rathausplatz / Vienna Christmas World on Rathausplatz

Osim toga će se sprovoditi kontrole na ulazu u vašare.

Povezana vest:  Početak radova na novom dečjem hemato-onkološkom odeljenju u Nišu

Gradski zvaničnici aktuelno rade na razradi jednoobraznog koncepta prevencije širenja virusa sa organizatorima vašara. Zbog različite strukture vašara kontrole na ulazu će biti sprovođene na različite načine.

Moguće su kontrole na gastronomskim štandovima u vidu barijera ili narukvica za konzumaciju, posebno ograđen prostor za konzumaciju koji će obuhvatati sve gastronomske štandove, ograđivanje celokupnog vašarskog prostora sa odgovarajućom kontrolom na ulazu ili izdavanje narukvica za konzumaciju i kupovinu. Prolaznici neće morati da imaju narukvice.

Wiener Weihnachtstraum auf dem Rathausplatz / Vienna Christmas World on Rathausplatz

Trenutno neće biti neophode dodatne mere predostrožnosti kao što je 2G pravilo (vakcinacija ili ozdravljenje) ili nošenje maski, ali to se može izmeniti u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Povezana vest:  Koji je sat idealan za letnje vibracije?

Foto: Wien Tourismus / Christian Stemper