resse_witherspoon_andrea_jung_1Avon pokrenuo globalnu kampanju u slavu 125 godina kompanije

 

resse_witherspoon_andrea_jungNagrađivana glumica i Avon Globalni Ambasador Reese Witherspoon i Avon predsedavajuća i CEO Andrea Jung zajedno su objavile početak 125-godišnjice kompanije Avon proslavom u Atlanti, US koja je okupila više od 5000 Avon Dama. Ovaj događaj deo je rođendanske svetske turneje pod nazivom “Avon Believe World Tour” koja obuhvata 16 gradova sveta u slavu bogatog nasleđa kompanije i njene misije da osnaži žene. Očekuje se da će tokom 2011 oko 125000 Avon Dama učestvovati u ovoj svetskoj turneji koja će obići gradove Atlanta, Dallas, Los Angeles, London, Istanbul, New York, Chicago, Mexico City, Warsaw, Moscow, Sao Paulo, Buenos Aires, Manila, Shanghai, New Delhi i Johannesburg. Očekuju se i specijalni poznati gosti na turneji poput Fergie, Patrick Dempsey, Suze Orman,  Zoe Saldana (zaštitno lice samo u US Avon mirisne note Eternal Magic)  i Yasmin Le Bon (zaštitno lice kolekcije Anew Reversalist kolekcije).

Tokom proslave u Atlanti, Witherspoon i Jung najavile su pokretanje novog Avon Globalnog Believe Fonda vrednosi od $1 miliona dolara kojim će se podržati ženske sigurne kuće i organizacije koje se bore protiv nasilja nad ženama u svih 16 gradova. Avon Fondacija za Žene u saradnji sa Nacionalnom Mrežom protiv porodičnog nasilja (NNEDV) identifikovaće i podržati međunarodnu mrežu neprofitnih organizacija kako bi im pomogla da pruže neophodnu pomoć koja spašava živote žrtava porodičnog nasilja i njihovih porodica. Ova globalna inicijativa takođe ima za cilj da privuče pažnju javnosti na opšti alarmantan nedostatak adekvatnih usluga namenjenih ženama i deci žrtvama nasilja.

Povezana vest:  MOTO-DEDA MRAZI ZA DECU DOMA SREMČICA

Avon donacija od $1 miliona dolara najnovija je u nizu prethodnih donacija koje je Avon uputio svojim ključnim partnerima kako bi globalno pomogao da se zaustavi nasilje nad ženama: the United Nations Trust Fund da se zaustavi nasilje nad ženama; Vital Voices i the US State Department kako bi se uspostavilo globalno partnerstvo u cilju zaustavljanja nasilja nad ženama; Pravnoj školi Cornell Univerziteta za osnivanje Avon Globalnog Centra za Žene i Pravdu.

resse_witherspoon_cake“Kao kompanija za žene, Avon oseća obavezu i odgovornost da preuzme vodeću ulogu u cilju da živote žena širom sveta učini boljim i iskreno verujemo da možemo da donesemo promene,” izjavila je CEO Andrea Jung. “Avon je osnovan 1886., 34 godine pre nego što su žene u Sjedinjenim Državama dobile pravo glasa, a kompanija je zasnovana na tada revolucionarnom konceptu da žene mogu da ostvare finansijsku nezavisnost i postanu osnažene. Danas je Avon najveći pokretač ekonomske mogućnosti za žene u celom svetu – uslužujući preko šest miliona Avon Dama u više od 100 zemalja sveta. Povrh toga, Avon Fondacija za Žene je najveća korporativna fondacija koja se bavi pitanjima koja su od ključne važnosti za žene i do sada smo donirali više od $800 miliona dolara kako bi unapredili žensko zdravlje i bezbednost širom sveta.”

Povezana vest:  Britanski muzej: Nojeva barka je bila okrugla

Najavljujući Avon Global Believe fond danas u Atlanti, Avon Globalni Ambasador Reese Witherspoon izjavila je: “Tako sam ponosna što sarađujem sa kompanijom Avon koja stoji ispred svih u borbi za rešavanje pitanja od interesa za žene širom sveta. Skoro jedna od tri žene u svetu doživi neku vrstu nasilja u svom životu. To je tužna činjenica i verujem da svi imamo obavezu da se uključimo u rešavanje ovako važnih pitanja, jednog od najčešćeg i istovremeno najmanje finansijski podržanog problema u svetu.”

Povezana vest:  EXIT 2012, Sa druge strane Egzita ili Kako se poštujemo!

Ostali Avon programi u čast 125. godišnjice

Avon Voices

Osim turneje Avon Believe World Tour i fonda Avon Global Believe Fund, Avon slavi svoj 125. rođendan osnažujući žene i kroz svoj ranije pokrenut program Avon Voices, prvu ikada online potragu za talentovanim ženskim pevačkim zvezdama i takmičenje u komponovanju za muškarce i žene. Žiri je sastavljen od samih zvučnih imena svetske muzičke scene: Fergie, šestostruka dobitnica nagrade Grammy; Diane Warren, legendarna kompozitorka; Natasha Bedingfield, Grammy nominovana pevačica i tekstopisac, da pomenemo neke od njih. Program je pokrenut u decembru 2010. u više od 60 zemalja i poziva ljude širom sveta da se priključe i pevaju kako bi se njihov glas čuo.

Avon Digitalna Arhiva

Kako bi obezbedili uvid u istorijske informacije Avon je napravio saradnju sa čuvenim Hagley muzejom i bibliotekom i otvorio digitalnu arhivu koja uključuje Avon brošure, advertsing i slike proizvoda kroz svoju bogatu 125. godina dugu istoriju. Misija Hagley muzeja i biblioteke jeste da prikupi, sačuva i ispriča priče o velikim američkim kompanijama.