Raspisan konkurs za nagradu „Pavle Vasić“ 

pvasiclogoUdruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) raspisuje konkurs za nagradu „Pavle Vasić“, koja se dodeljuje za pisane radove iz oblasti primenjenih umetnosti i dizajna, prateći jednogodišnju produkciju objavljenu u svim vrstama stručnih publikacija. 
Iz tog Udruženja je saopšteno da su u selekciji i autorske izložbe istoričara umetnosti koje prati odgovarajući stručni tekst. 
Prijavu koja treba da sadrzi kratku biografiju autora, preporuku ili recenziju rada (nije obavezno) kao i dva primerka knjige, kataloga ili rada treba dostaviti, do 16. februara, u ULUPUDS, Terazije 26, drugi sprat. 
Odluka žirija za dodelu nagrade biće saopštena 12. marta na dan smrti Pavla Vasića. 
Nagrada „Pavle Vasić“ osnovana je 1995. godine, sa ciljem da podstiče, razvija i afirmiše kritičko- teorijsku misao iz oblasti primenjenih umetnosti i dizajna u Srbiji. 
Aktivnost Pavla Vasića (1907-1993) je tekla u nekoliko pravaca: bio je slikar, a bavio se i umetničkom kritikom i istorijom primenjene umetnosti. 
Osim svog slikarskog opusa, koji se nalazi u brojnim muzejima, objavio je na hiljade radova: knjige, studije, članke, naučne radove, u domaćim i svetskim časopisima i periodici.

Povezana vest:  Trka u donjem vešu po snegu - Belgrade Underpants Run 2017