Na Sportskom stadionu u Kraljevu održano je državno atletsko prvenstvo u organizaciji Saveza za školski sport Srbije, gde je u nizu aktivnosti učestvovalo više od 700 takmičara, a kompanija Nestlé podržala je ovaj događaj organizujući i prateće aktivnosti za đake iz škola širom Srbije. Kao specijalni gost sportskog dana, s decom se družio proslavljeni srpski atletičar Emir Bekrić. Nacionalni rekorder u trci na 400 metara sa preponama i osvajač medalja na svetskim i evropskim prvenstvima poručio je školarcima da je sport proveren recept za srećno detinjstvo i zdraviji i ispunjeniji život.

„Sport je za mene oduvek predstavljao zadovoljstvo, igru, način života. Bilo je uspona i padova i iz svakog od njih sam nešto naučio, jer je sport jedna velika životna škola koju svi treba da prođu. Neki od vas će se možda profesionalno baviti njim kao ja, ostali će krenuti nekim drugim putevima, ali negujte taj sportski duh u sebi i ostanite aktivni jer to jača i duh i telo“, rekao je Emir Bekrić, kome je atletska staza i dalje sastavni deo života, sada kao treneru.

Povezana vest:  Edukacija o bezbednoj vožnji u naselju Belville

Sportska nadmetanja pratile su brojne edukativne radionice na kojima su nutricionisti i nastavnici fizičkog vaspitanja upoznali decu sa osnovama pravilne ishrane i detaljnije im predstavili „kraljicu sporta“ kroz discipline skakanja, trčanja i različitih vrsta bacanja, u kojima je svako mogao da se oproba.

Dečaci i devojčice su se oko male voćne pijace podsetili šta čini abecedu pravilne ishrane, a od regionalne nutricionistkinje kompanije Nestlé Adriatic, Koraljke Novine Brkić, naučili su na primeru ZdravoKlopajmo tanjira kako treba da izgleda dobro izbalansiran obrok koji će im obezbediti unos svih potrebnih namirnica za pravilan rast i razvoj.

Povezana vest:  FESTIVAL "SARAJEVO, LJUBAVI MOJA" OD 28. DO 30. NOVEMBRA U MIKSER HOUSEU

„Nestlé želi da inspiriše ljude da žive zdravim životom, a naročito decu, budući da je u periodu intenzivnog rasta i razvoja najvažnije obezbediti ishranu bogatu kvalitetnim sastojcima, sa što manje nepotrebnih kalorija. Kada od malih nogu slušaju o značaju vitamina i integralnih žitarica, ako ih mame i tate uključe u pripremu zdravih obroka dajući im dobar primer, veće su šanse da će zadržati dobre navike kada odrastu. I naravno, učimo ih da je zdrav život nezamisliv bez fizičke aktivnosti, koja mora postati deo dnevne rutine“, istakla je Koraljka Novina Brkić, magistar nutricionizma, regionalni nutricionista kompanije Nestlé Adriatic.

Povezana vest:  Putovanja inspirisana Laguninim knjigama

Na ovaj način Nestlé je, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, kao i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, obeležio drugi po redu ZdravoRastimo sportski dan, koji je deo dugogodišnjeg programa ove kompanije za usmeravanje najmlađih ka zdravim životnim stilovima.

Popularisanjem školskog sporta i pravilne ishrane, Nestlé želi da podrži roditelje i obrazovne institucije u uspostavljanju temelja za zdrav razvoj budućih generacija. Upravo to su ciljevi   ZdravoRastimo programa, kroz koji je za proteklih 10 godina više od 100.000 osnovaca u preko sto škola širom Srbije steklo temeljna znanja o pravilnom kombinovanju namirnica i neophodnosti fizičke aktivnosti.