Zahvaljujući saradnji Roma Company i OŠ „Kraljica Marija“ iz Ovče, kao poklon za kraj školske godine postavljene su unutrašnje „pametne stepenice“ na kojima su najčešće ispisane pravopisne greške i njihovi pravilno napisani oblici.

Učenje u hodu konačno je dobilo i svoju vizuelnu varijantu. Nov i neobičan izgled stepenica oduševio  je osnovce i omogućio im drugačiji vid učenja. Gramatička pravila ispisana su na pogrešan i tačan način, svakodnevno će biti vidljivi deci i podsećati ih na pravila srpskog jezika.

„Donacija Roma Company za sam kraj školske godine unela je jednu novu dimenziju učenja i svežinu u našu školu. Pametne stepenice izazvale su pravo oduševljenje među đacima i naravno čitavim kolektivom. Još jednom veliko hvala Roma Company što je prepoznala potrebe vaspitno-obrazovnog sistema i na veoma originalan način doprinela istom!“ izjavila je Sanja Pavić-Rajak, direktorka OŠ „Kraljica Marija“ u Ovči.

Povezana vest:  Ugroženo više od polovine vrsta kafe u svetu

Unutrašnje stepenice, kojima đaci svakodnevno prolaze, pokazale su se kao idealno rešenje za postavljanje ispisa sa pravilnim i nepravilnim izrazima. Ne znam, da li, bio sam, najjači..samo su neka od gramatičkih pravila koja će đacima svakodnevno biti dostupna. Veliku podršku pružila je Roma Company, koja je obezbedila kompletnu donaciju za postavljanje pametnih stepenica.

Povezana vest:  Katrin Denev kao inspiracija u okviru nedelje mode Herbafast Fashion Selection

„Roma Company, kao društveno odgovorna kompanija, smatra da su znanje i budućnost najmlađih u današnje vreme od izuzetnog prioriteta i značaja. To je ujedno i jedan od glavnih razloga zašto smo odlučili da podržimo znanje i doniramo edukativne stepenice u cilju zanimljivijeg i neobičnog načina učenja gradiva. Vodimo se onom izrekom – Na mladima svet ostaje, pa tako pored znanja ostaju i pametne stepenice za sve buduće generacije. U godini kada slavimo jubilej, 30 godina od osnivanja Roma Company, pored niza aktivnosti i donacija koje sprovodimo u lokalnim zajednicama u kojim poslujemo, paraleleno nastavljamo praksu tradicionalnih donacija za naše najmlađe u školskim ustanovama“, izjavila je Jelena Anđelković, menadžer za komunikacije u Roma Company.

Povezana vest:  Pet promena za zdraviji način života koje su jednostavne, logične i lake

Tradicionalna akcija postavljanja pametnih stepenica, koju organizuje Roma Company da bi se na kreativan način đacima olakšalo učenje i brže pamćenje gradiva, biće nastavljena i u drugim osnovnim školama na teritoriji Srbije.