U godini kada obeležava svoj jubilej, Roma Company donirala je građevinski materijal iz svog prodajnog asortimana, neophodan za uređivanje i adapataciju prostorija škole koju pohađaju deca sa posebnim potrebama. Pored materijala, školi su donirani i klima uređaji za kompletnu klimatizaciju prostorija kako bi se deci i osoblju škole omogućio prijatiniji boravak u školi.

‚‚Roma Company je ove godine, donacijom školi za osnovno  i srednje obrazovanje ,,Ivo Lola Ribar“  dala jedan svetao primer inkluzivne osvešćenosti i brige za najugroženije i najosetljivije članove naše zajednice-decu sa smetnjama u razvoju. Zahvaljujući ovoj donaciji, unapređeni su uslovi u kojima ova deca provode svoje vreme posvećeno vaspitno-obrazovnom procesu. U ime svih zaposlenih i u svoje ime Roma Company zahvaljujem i želim mnogo uspeha u budućem radu.“ izjavila je Biljana Mandić Dimitrijević direktorka ŠOSO ‚‚Ivo Lola Ribar“ iz Kraljeva.

Povezana vest:  CGA Belgrade konferencija oborila rekorde u broju posetilaca

Zahvaljujući Roma Company i donacijom građevinskog materijala kompletno su okrečene i osvežene prostorije u kojima deca i zaposleni provode značajan deo svog vremena. Uz nesebičnu podršku i pomoć učenika starijih razreda i osoblja škole, uređeno je i školsko dvorište kako bi boravak napolju svima bio prijatniji i ugodniji.

„U godini kada Roma Company obeležava jubilej 30 godina rada, želeli smo da pružimo pomoć svim lokalnim zajednicama u kojim poslujemo. Time smo se i vodili kada smo odlučili da donaciju usmerimo ka ŠOSO ‚‚Ivo Lola Ribar“. Izdojeno je 600.000 dinara za nabavku klima uređaja i materijala za uređenje i adaptaciju prostorija i dvorišta škole. U okviru niza aktivacija koje sprovodimo povodom našeg jubileja, na određenoj deonici u Kraljevu zasadili smo simboličnih 30 stabala kao poruku čvrste i snažne veze sa lokalnom zajednicom u kojoj poslujemo dugi niz godina“, izjavio je Jovica Voštinić, rukovodilac Distributivnog centra Roma Company u Kraljevu.Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Ivo Lola Ribar” iz Kraljeva osnovana je šezdesetih godina XX veka i ime nosi po predvodniku studentskog revolucionarnog pokreta u Jugoslaviji i narodnom heroju Jugoslavije, Ivi Loli Ribaru. Osnovna delatnost škole je obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju. Škola danas broji 98 učenika.

Povezana vest:  Miranda Kerr zaštitno lice nove Swarovski kolekcije