Kompanija Pernod Ricard je deseti put, na globalnom nivou sprovela inicijativu „Dan odgovornosti“,  kada se preko 18.500 zaposlenih širom sveta angažuje s ciljem podizanja svesti o neophodnosti očuvanja i obnove životne sredine i biodiverziteta, značaju održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja. Svi zaposleni u Pernod Ricardu iz regiona Balkana će posvetiti ovaj dan učestvovanju u aktivnostima vezano za očuvanje pčelinjih zajednica pod zajedničkim imenom „Bee Responsib’All“.  U Srbiji će ova akcija biti sprovedena sa lokalnim partnerom EKONAUT.

„Dugi niz godina naša kompanija sprovodi različite društveno odgovorne aktivnosti u Srbiji, koje su u skladu sa mapom puta za održivost i odgovornost Pernod Ricard 2030 Good Times from a Good Place.  Zaposleni u kompaniji angažuju se u aktivnostima koje su usmerene na poboljšanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici. Ove godine, želeli smo da skrenemo pažnju javnosti na značaj očuvanja i opstanka pčela i oprašivača. Svi zaposleni su učestvovali u formiranju vrta  i staništa za solitarne pčele, kroz sadnju odabranih biljaka koje privlače oprašivače i postavljanjem hotela za pčele i druge insekte . Želimo da svojim delovanjem pošaljemo poruku o važnosti očuvanja životne sredine kako bismo generacijama koje dolaze ostavili bolji svet”, izjavio je Vladimir Pavlović, direktor za poslovni razvoj Pernod Ricard Srbija.

Povezana vest:  Prihvatanje China UnionPay kartica na bankomatima Banca Intesa

„U Srbiji postoji veliki broj vrsta solitarnih pčela koje ne žive u organizovanim društvima kao medonosne, već u šupljinama u zemlji i drveću, ili prave svoja gnezda od gline ili lišća. One su  značajne, jer počinju oprašivanje na nižim temperaturama, pa su nezamenjljive za dobar prinos u voćnjacima naročito onih vrsta koje cvetaju rano posle prestanka poslednjih mrazeva. Uzgajanjem biljaka koje ih privlače, držanjem košnica na odgovoran način, obezbeđivanjem prostora za staništa oprašivača, postavkom hotela i pojilica za insekte, svako od nas može da doprinese i pomogne da se one prehrane i prezime, kako bi već na proleće ponovo nastavile sa najvažnijim poslom na planeti – oprašivanjem“, izjavila je Sabina Kerić, osnivač EKONAUT-a.

Povezana vest:  Ekskluzivna kolekcija s potpisom Penelope Cruz

Kompanija Pernod Ricard će u okviru incijative „Dan odgovornosti” nastaviti da podstiče zaposlene da kroz konkretne projekte doprinose razvoju zajednica u kojima posluju.