U okviru kampanje „Hajde da imamo vremena za pregled“, koju Grand kafa sprovodi u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Ministarstvom zdravlja i Fondom B92, od ponedeljka, 18. jula 2022. godine, mobilni mamograf biće postavljen u Kragujevcu.

Dame iz Kragujevca i okolnih gradova mogu zakazati svoj besplatni pregled svakog radnog dana od 9 do 19 časova, pozivom na brojeve telefona: 034/500-800 i 034/500-825.

Povezana vest:  Konačno smo dočekali otvaranje Maybelline New York škole šminkanja by Aleksandar Đikić (FOTO)

Mobilni mamograf nalaziće se u krugu UKC Kragujevac, u neposrednoj blizini Medicinskog fakulteta.

Preventivni mamografski pregled preporučuje se svim ženama iznad 45 godina, kao i ženama od 40-e godine koje u svojoj porodičnoj anamnezi imaju blisku srodnicu obolelu i lečenu od raka dojke (majka, baka, sestra…).

Uz poruku „Ne gledaj u šolju; pregledaj se!“, Grand kafa zajedno sa partnerima, nastavlja borbu protiv najčešćeg malignog tumora kod žena – raka dojke i podseća na izuzetnu važnost preventivnih pregleda za očuvanje zdravlja.  Tokom narednih meseci, mobilni mamograf biće postavljen i u drugim gradovima Srbije, kako bi se što većem broju žena omogućilo da urade ovaj značajan pregled i sačuvaju sebe i svoje zdravlje.

Povezana vest:  Apatinska pivara i Dragačevski sabor trubača u Guči produžavaju saradnju: Nastavak saradnje dva najpoznatija srpska brenda!