Više od 600 mladih učestvovalo je u besplatnom vebinaru “Mental Skills trening: Tips&Tricks za prevazilaženje stresa” kojim je započeta šesta sezona nacionalnog projekta Coca-Cola podrška mladima. Kako da se nose sa stresom i koje tehnike mogu da primenjuju u njegovom prevazilaženju i očuvanju mentalnog zdravlja, bile su okosnica ovog izuzetno važnog treninga namenjenog mladima do 30 godina.

Vesna Kostić, osnivačica Mindfulness centra Beograd i Teodora Miljković, komunikacijska ekspertkinja i preduzetnica, na Instagramu poznatija kao laylareiko, prenele su svoja znanja i iskustva mladima kako da prevaziđu razočaranja i anksioznost kada krenu u potragu za zaposlenjem i pronalaženju sopstvenog životnog puta.

Povezana vest:  Sara Jovanović na naslovnoj strani Cosmopolitana

Sa jedne strane, Vesna Kostić je pružila stručne savete na koji način da prepoznamo reakcije organizma na stres, koje su tri ključne tačke u njegovoj identifikaciji koje će pomoći da ga savladamo. Teodora Miljković prenela je sopstveno iskustvo, poručujući mladima da je pravilna organizacija vremena izuzetno važna u prevazilaženju stresa i da je to najznačajnija „meka“ veština koju poslodavci traže.

Da je tema aktuelna i da je mladima veoma važno da nauče tehnike prevazilaženja stresa, pokazuje ne samo broj učesnika, već i utisci polaznika.

Povezana vest:  Žene u Austriji dobijaju 41 odsto nižu penziju mesečno

Predavanja su premašila moja očekivanja, jer sam dobila fantastične smernice na koji način da se nosim sa stresom. On je na žalost sve češće prisutan u našoj realnosti i smatram da o ovoj temi treba više i sadržajnije govoriti. Veoma se radujem što je Coca-Cola HBC Srbija prepoznala aktuelnost problema i ponudila nam korisne smernice. Jedva čekam naredna predavanja, jer je ovo najbolje utrošenih dva sata“, kazala je Sara Jovanović, jedna od učesnica vebinara.

Povezana vest:  Da li je tetovaža prepreka ili plus za zapošljavanje?

Ovo je prvi u nizu ovogodišnji vebinar, a posebno kreirane obuke i predavanja, sa brojnim vrhunskim stručnjacima, nastavljaju se do kraja godine.

Program Coca-Cola Podrška mladima kreiran je sa ciljem da se osnaže mladi i da im se pruži podrška da uspešno započnu svoju karijeru ili osnuju svoj sopstveni biznis. Projekat iz godine u godinu potvrđuje važnost neformalnog obrazovanja i daje mogućnost mladim ljudima da pristupe brojnim sadržajima i usvoje znanja koja su im nedostupna prilikom formalnog obrazovanja. Realizovana predavanja i materijali dostupni su i besplatno na sajtu https://coca-colapodrskamladima.com/