vojska_srbije

Sutra prikaz Ušće 2011. povodom Dana vojske

Na beogradskom Ušću, u parku Mira i prijateljstva sutra će, povodom obeležavanja 15. februara – Dana Vojske Srbije, biti održan prikaz osposobljenosti i opremljenosti Vojske Srbije „Ušče 2011“ u kojem ucestvuje oko 1.000 ljudi, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Prikaznoj vežbi, najavljenoj za 11 časova, prisustvovaće predsednik Srbije Boris Tadić, predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, ministar odbrane Dragan Šutanovac, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Miloje Miletić i drugi predstavnici državnog i vojnog vrha.

Povezana vest:  “PRAVO NA OSMEH” - Manifestacija u okviru Dana Beograda posvećena deci i njihovim pravima

Na vežbi učestvuju jedinice Specijalne brigade, Rečne flotile, Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Vojne policije, Garde, jedinica ABHO i druge jedinice Vojske Srbije, navodi se u saopštenju.

Prvi put javnosti će biti prikazane deklarisane jedinice za učešće u multinacionalnim operacijama Ujedinjenih nacija odnosno motorizovana pešadijska četa, vod ABHO i vod vojne policije, koje se pripremaju od februara 2010. godine.

Povezana vest:  IDEA zajedno sa potrošačima slavila Novu Godinu u Nišu

U saopštenju se navodi da će nakon prikaza „Ušće 2011“ posetioci moći da vide defile vojnih zastava i replika pukovskih zastava i da pogledaju naoružanje pešadije, oklopnih jedinica i artiljerije u taktičko-tehničkom zboru.