Upravo završena 28. Drinska regata okupila je preko 20.000 ljubitelja najstarije i najmasovnije manifestacija na reci Drini. I ove godine Apatinska pivara i Jelen pivo su zajedno sa nacionalnim operaterom sistema upravljanja ambalažnim otpadom SEKOPAK nastavili društveno odgovornu akciju RECIKLIRAJ, UŽIVAJ, DRINU OD OTPADA SAČUVAJ.

Jelen EKO patrola je ove godine bila i na obali i na vodi i apelovala na sve učesnike da pravilno odlažu ambalažni otpad. Tako je, akcijom pivare prikupljeno više od 300kg ambalažnog otpada tokom samog spusta.

Povezana vest:  Nestlé obeležava deceniju pružanja podrške mladima u razvoju ključnih veština

„Ova godina je bila posebno izazovna jer smo imali nezapamćenu posetu manifestaciji, a sebi smo postavili dodatni cilj da i iz reke Drine sakupimo što više ambalažnog otpada. Mi u Jelen timu smo ponosni što je naša Jelen EKO patrola skrenula pažnju svim učesnicima da moramo odgovorno postupati prema životnoj sredini i da za sobom ostavimo netaknutu prirodu, onakvu kakva je bila i pre početka spusta. Tome su značajno doprineli i JKP „12. septembar” Bajina Bašta kao i organizator manifestacije TO Bajina Bašta kojima upućujemo veliku zahvalnost. Ovo je inače kontinuirana praksa Apatinske pivare da na svakom događaju ili manifestaciji koju podržavamo sakupimo ambalažni otpad i ostavimo okruženje čistim. Tako smo nedavno, na upravo završenim Ribarskim večerima u Apatinu sakupili više od 50kg ambalažnog otpada”, kažu u timu Jelen piva.

Povezana vest:  Roze ruža kao simbol Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke

„Uvek je zadovoljstvo raditi sa partnerima koje zaista vide značaj reciklaže i sa kojima delimo iste vrednosti kada je zaštita životne sredine u pitanju. Količine prikupljenog ambalažnog otpada su iz godine u godinu sve veće, što nam govori da građani usvajaju znanje koje već godina pokušavamo da im prenesemo. Prirodu moramo da čuvamo i zabava ne sme da nam bude izgovor za nebrigu”, navode u SEKOPAK-u.

Povezana vest:  Pridružite se akciji hotela Viceroy Kopaonik Srbija i učestvujte u pošumljavanju Kopaonika

Otpad sakupljen u akciji Apatinske pivare i SEKOPAK-a je poslat dalje na reciklažu.

Foto: Apatinska pivara