Kraj septembra ove godine donosi nam tradicionalni, treći po redu međunarodni All Girls Jam street art festival. Kao i do sada, All Girls Jam će se i ove godine odigrati u Dorćol Platzu od 30. septembra do 2. oktobra i biće u potpunosti otvoren za javnost.  Generalni sponzor festivala koji se prevashodno bavi ženskim stvaralaštvom je Roma Company a festival je takođe podržan od strane Francuskog instituta i Delegacije Evropske unije.

Roma Company kao društveno odgovorna kompanija smatra da je podrška mladima i ulaganje u znanje i umetnost od velikog značaja za našu zajednicu. Podrškom kroz donaciju boja i sredstava za održavanje festivala udruženim snagama pokrenuli smo jednu lepu umetničku priču. Saradnjom sa All Girls Street Art Jam festivalom želimo da pružimo podršku mladim umetnicama i na kreativan i originalan način pošaljemo jedinstvenu poruku o značaju ženskog stvaralaštva i umetnosti uopšte.” izjavila je Jelena Anđelković, menadžer za komunikacije u Roma Company.

Povezana vest:  MK Group obezbedila štićenicima SOS Dečijeg sela edukativni program na Kopaoniku

Tokom tri dana posetioci festivala će imali priliku da prate proces rada 11 umetnica iz Bosne i Hercegovine, Francuske, Hrvatske i Srbije koje će u toku festivala ocrtavati zidove jednog od najboljih prostora u Beogradu pod krovnom temom Flow. Flow ili tok kao koncept predstavlja zajedništvo, usaglašenost kreativnih energija i ulaz u prirodni tok duha i tela.

‚‚Sa velikim zadovoljstvom  ove godine ugostićemo regionalne i medjunarodne umetnice uz veliku podršku kompanije Roma Company. Drago mi je da je Roma prepoznala naš trud i kretivnost i odlučila da i ove godine sponzoriše i promoviše street art umetnice.“ izjavila je Aleksandra Petković osnivačica festivala.

Povezana vest:  Prva Fashion One žurka okupila veliki broj poznatih faca (FOTO)

All Girls Jam je zamišljen kao prezentacija nekih od najboljih uličnih umetnica iz Srbije, regiona i Evrope i ovogodišnji lineup će se sastojati od: Kaldea (FR), Konjo (BiH), Jana (SRB), Oojomagicoo (HR), Moverama (BiH), Zmaja (SRB), Marv (SRB), Chiks (SRB), Tea.yuo (SRB), Helenikus (SRB), Nataša (SRB).

Roma Company, kao društveno odgovorna kompanija, nastavlja aktivno da se bavi temama od društvenog značaja kako bi na pravi način pomogla lokalnu zajednicu u kojoj posluje.

Povezana vest:  Od ideje drugačije edukacije do pokretanja inovativnog obrazovnog centra – priča preduzetnice Ane Kovač