ambra

DANCING CITY – Prvi edukativni festival uličnog plesa

Dom omladine Beograda biće od 4. do 6. marta centar najboljeg savremenog hip hop, jazz i street plesa!

U okviru DANCING CITY festivala Beograd će ugostiti troje renomiranih svetskih koreografa: Nicholas “Nick” Bassa (poznatog po radu sa Michael Jacksonom, Justin Timberlakeom, Beyonce…), Ambru Succi (koreografkinju jazz/contemporary plesnog stila, “So you think you can dance” Scandinavia) i Roland “Roro” Tabora (koreografa izvođača poput Ne-Yo, Omarion, Miss Eliot, Ciara…). Oni će održati nekoliko praktičnih i teorijskih radionica za mlade ljude iz Beograda i Srbije koji se na razne načine bave plesnom umetnošću, bez obzira na profesionalni status.

Povezana vest:  Otvaranje Uskršnjeg bazara rukotvorina pod pokroviteljstvom Fondacije Princeze Katarine

Ideja o pokretanju DANCING CITY festivala, potekla je od Milice Cerović i Alekse Raifovića, dvoje iskusnih i uspešnih plesača i koreografa iz Srbije, i to iz potrebe za akademskim napretkom u oblasti igre, baleta i plesa u širem smislu, ali i zbog mnogobrojnih mladih ljudi koji se kod nas plesom bave bilo profesionalno ili amaterski. Projekat su podržali Grad Beograd, Ambasada SAD u Beogradu i Dom omladine Beograda.

Povezana vest:  Micelarni čistači – ultranežni, a ultradelotvorni

Zamišljen kao kratka i dinamična edukativna forma, DANCING CITY biće odlična prilika za domaće plesače i javnost da upoznaju sa obrazovnim programima evropske i svetske igračke scene. DANCING CITY pruža mogućnost SVIM MLADIM igračima različitih plesnih stilova, iz Srbije i regiona, uporište za obrazovni napredak u umetničkoj igri kroz usavršavanje različitih stilskih tehnika, scenskog izražavanja i upoznavanje sa stvaralaštvom poznatih koreografa čiji je rad u značajnoj meri uticao na razvoj plesne umetnosti.

Povezana vest:  Muzičko-scenski spektakl “Troja” sutra u Beogradskoj areni

Svi detalji o prijavi zainteresovanih učesnika i programu radionica mogu se pronaći na oficijelnoj internet stranici festivala: http://www.dancingcity.rs.