Dragana Ognjenović, jedna od najpriznatijih domaćih modnih dizajnerki, u okviru 50. jubilarnog L’Oreal Fashion Week-a, predstavila je novu kolekciju FACTORY SETTINGS.

Draganina revija je pre 26 godina otvorila prvo izdanje Beogradske nedelje mode, i od tada oduševljava publiku ove manifestacije pre svega svojim modelima, ali i originalnim prostorima u kojima realizuje svoje revije. Modna publika je po prvi put imala priliku da   odgleda jednu revijsku prezentaciju u autentičnom prosotru Kulturnog centra Silosi u Luci Beograd, a reviju je pratila originalna, specijalno za ovu priliku komponovana i uživo izvedena kompozicija gudačkog ansambla Metamorfozis.

 Foto: Amir Hamzagić/ATA Images

“Fabrička podešavanja” su potvrdila, doslednost u čistim linijama, autentičan stil, minimalan broj elemenata koji vodi do vrhunske kreacije, sve zbog čega je Dragana sinonim za vrhunsku modu, eleganciju i prefinjenost. Njeni modeli iskazuju stav, promišljeni su, svedeni i slave ženstvenost.

Povezana vest:  Predstavljamo vam Maybelline New York Volum' Express Big Eyes

Na reviji smo videli 40tak modnih kombinacija, sve u potpuno crnoj boji. Dominirali su višeslojni outfiti sa dugačkim  mantilima/kaputima, često i do samog poda. Posebnu pažnju su izazvale torbe koje su manekenke praktično prigrlile uz svoje modele i na taj način istakle posebnu vrednost Draganinih aksesoara. Pored jedinstvene i vrlo autentične linije DO modela, pojavili su se i detalji u vidu latica ili listova na ramenima, kragnama, ali  i na obući i torbama. Saznali smo da su to zapravo reciklirani materijali starih kolekcija te se na ovaj način i Dragana priklanja sve važnijem trendu održive mode. Neizbežne su bile i vrlo elegantne i svedene haljine koje su upotpunile utisak ove sjajne kolekcije.

Povezana vest:  Kristijano Ronaldo najseksipilniji sportista 2012.

Bilo je to veče vrhunskog umetničkog doživljaja, koji je najfinijim podešavanjima emocija kod publike izazvao  i salve aplauza kojima je propraćen Draganin naklon na kraju revije.

Foto: Amir Hamzagić/ATA Images