Nakon senzacionalnog dočeka Nove godine u Beogradu na vodi, kada je tokom osam minuta prikazano više od 10.000 svetlosnih efekata, u noći dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru, između petka, 13. januara, i subote, 14. januara, na Kuli Beograd, najvišoj zgradi u Srbiji i regionu, biće priređen još jedan spektakularan multimedijalni šou za pamćenje.

Neposredno pred ponoć, na medija fasadi Kule Beograd započeće odbrojavanje poslednjih 10 sekundi stare godine po julijanskom kalendaru, a odmah po „sklapanju kazaljki“ i ulasku u srpsku Novu godinu uslediće impresivni višeminutni vatromet sa 20 spratova zgrade koja je postala novi simbol naše prestonice. Svetlosni šou nekoliko desetina lasera, bimova i LED strobova na nebu iznad Save biće propraćen zvucima trube čuvenog Dejana Petrovića, koji je svojom muzikom proslavio Srbiju širom sveta.

Povezana vest:  Radionica za naučne komunikatore

Kao i prilikom prethodnog dočeka, još jedan novogodišnji spektakl biće organizovan u saradnji sa kompanijom „Fireworks by Grucci“, svetskim liderom u pirotehničkim događajima ovog tipa koji je oborio čak 11 Ginisovih rekorda u oblasti vatrometa.

Foto: Marko Obradović Edge