U akciji prikupljanja čepova “Čep za hendikep” koje Apatinska pivara već tradicionalno realizuje punih osam godina, prikupljena je jedna tona krunskih čepova.

Čepovi su prikupljeni u saradnji sa partnerima i ugostiteljima sa kojima Apatinska pivara sarađuje, ali i u okviru nagradne igre “Apatinsko nagrađuje”, gde svi čepovi koji su se našli u kovertama uvršteni u akciju “Čep za hendikep”. Na samom klasiranju čepova iz koverti bile su angažovane osobe sa invaliditetom, koje su pomogle da se i ti čepovi iskoriste za ovu humanu akciju.

Povezana vest:  Najpoznatiji na svetu, JAMATO BUBNJARI, dolaze u Beograd!

– Apatinska pivara nam već tradicionalno izlazi u susret prikupljanjem velike količine čepova zahvaljujući kojima kupujemo ortopedska pomagala. Ponosan sam što smo krajem prošle godine proslavili smo 10 godina poslovanja, tokom kojih smo prikupili čak 550 tona čepova. U okviru naše akcije nabavljena su ortopedska pomagala za 118 osoba sa invaliditetom. Moram da pohvalim i sjajnu saradnju 1.500 obrazovnih institucija i 800 kompanija koje aktivno učestvuju u prikupljanju čepova – kaže Zoran Martinov, osnivač Udruženja „Čep za hendikep“.

Povezana vest:  Danas je 18. oktobar Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

Apatinska pivara posluje po principima održivosti sa ciljem da što manje ambalažnog materijala završi na deponijama, a ujedno razvijaju inovativna rešenja zasnovana na cirkularnoj ekonomiju, smanjujući uticaj na životnu sredinu gde god je to moguće. Još jedan od zadataka je i da motivišu partnere da sakupljaju čepove, vrše primarnu selekciju otpada i recikliraju.

Povezana vest:  Novi Plejboj sa 3D naočarima i 3D duplericom