U svetu enterijerskog dizajna, biti lider ne znači samo postavljanje trendova, već i kreiranje prostora koji oslikava hrabrost i lični pečat pojedinca. Svako može pratiti trendove, ali pravi lideri ih postavljaju, stvarajući domove koji su ne samo vizuelno impresivni, već i funkcionalni, prilagodljivi i vremenski neprolazni. Kroz kombinaciju hrabrih boja, neočekivanih tekstura i inovativnih rešenja, oni koji se bave dizajnom znaju kako unaprediti svaki prostor, pružajući mu identitet koji ga čini prepoznatljivim i jedinstvenim.

Rolo zavese: Nezaobilazna stavka za svaki avantgardni dom

U vrtlogu dizajnerskih rešenja koja se svakodnevno nude na tržištu, rolo zavese su se istakle kao jednostavno, ali revolucionarno rešenje koje svakom prostoru daje završni pečat sofisticiranosti. Isto tako, one pružaju savršenu ravnotežu između funkcionalnosti i stila. No, ono što ih čini nezaobilaznom stavkom za avantgardni dom je njihova sposobnost da se prilagode svačijem ukusu, bilo da je vaš dom uređen u industrijskom, minimalističkom ili čak boho stilu.

Povezana vest:  Ovog Božića Super Vero podržava one kojima je pomoć potrebna

Kako izabrati dezen koji će se savršeno uklapati

Koliko će vas koštati ova investicija je pitanje koje intrigira sve one koji planiraju nešto sasvim novo za svoje prozore. Ako vas interesuju rolo zavese cena zavisi od proizvođača, debljine platna, materijala od kojeg su napravljene kao i od izabranog dezena. U moru raznoraznih modela treba izabrati onaj koji će se savršeno uklopiti sa ostatkom enterijera i bojama nameštaja koje preovlađuju u prostorijama kao što su dnevni boravak ili trpezarija.

Isto tako, boje ili dodatne funkcije kao što su termo ili UV zaštita, kao i dimenzije zavesa mogu dodatno uticati na krajnju cenu.

Povezana vest:  Proglašeni pobednici panevropskog umetničkog takmičenja Mladi Kreativni Ševrolet (YCC) za 2011. godinu

Osvetljenje koje menja sve: Tajne ambijentalne magije

Kada uđete u prostoriju, često je osvetljenje taj neprimetni element koji utiče na vaše raspoloženje kao i na estetski izgled svake prostorije u stanu u kojoj boravimo.

Kroz pravilno postavljenje i odabir svetlosnih izvora, možete stvoriti toplu i prijatnu atmosferu ili dinamičan i energičan ambijent. Dimabilne svetiljke, LED trake skrivene iza nameštaja ili čak sveće mogu pretvoriti običnu prostoriju u magičan prostor. Ključ je u slojevima: kombinovanju glavnog osvetljenja sa sekundarnim izvorima kako bi se stvorila dinamika. Kada se pravilno primeni, ambijentalno osvetljenje može postati tihi heroj vašeg enterijerskog dizajna, koji dodaje suptilne note magije svakodnevnim trenucima.

Zelene oaze: Biljke kao ultimativni dodatak za osveženje prostora

U urbanom okruženju, često zaboravljamo koliko je priroda važan deo našeg svakodnevnog života. Biljke su više od pukog estetskog dodatka; one su živa bića koja unose osveženje, živost i balans u naše domove. Osim što poboljšavaju kvalitet vazduha i smanjuju stres, biljke daju posebnu notu svakom prostoru, čineći ga bogatijim i ugodnijim za boravak. Od visokih zelenih palmi koje pružaju osjećaj tropske džungle do malenih sukulenata na stolu, postoji bezbroj načina da unesete dašak zelene oaze u svoj dom. Ako ste početnik u svetu biljaka, započnite sa vrstama koje zahtevaju malo održavanja, kao što su zamija ili pašira – popularna kao biljka koja donosi sreću i novac u svaki dom. Treba napomenuti da zelene oaze nisu samo dekor; one su most koji povezuje urbanu estetiku s prirodom, donoseći dah svežeg vazduha u svaki kutak vašeg doma.

Povezana vest:  Otkrivamo vam novu ekspertizu u nezi tanke kose - Volumifique linija, iz Kérastase grupe Resistance

Autor: Ljiljana Bugarin

Foto: Flicker i Freepik, Pex