Kompanija Henkel Srbija je u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS) proteklog vikenda završila četvrtu sezonu projekta „Volim reku, a ti?“, u okviru kojeg se čiste vodena bogatstva naše zemlje. Tom prilikom, očišćeno je beogradsko izletište – Ada Ciganlija, a ukupno je izvučeno oko 350kg otpada.

Ovim povodom, direktorka marketinga kompanije Henkel Milica Šljivančanin, izjavila je: „Prateći našu Strategiju održivosti mi u Henkelu smo posebno fokusirani na zaštitu prirode i očuvanje životne sredine. Posebno mi je drago što smo danas ovde, jer Ada Ciganlija važi za najpopularnije kupalište u letnjoj sezoni, ali i šetalište sa velikim brojem sadržaja tokom cele godine, a mi ćemo ovom akcijom doprineti da jezero i priobalje budu čistiji nakon letnjeg perioda i sezone kupanja.“

Povezana vest:  Humana misija zaposlenih Hemofarma

„Budući da sa kompanijom Henkel delimo iste vrednosti, ponosni smo što već četiri godine ostvarujemo odlične rezultate i zajedničkim snagama doprinosimo očuvanju vodenih bogatstava Srbije. Čvrsto verujem da ćemo i u godinama pred nama nastaviti u ovom smeru i na taj način zaštiti našu planetu“, izjavila je Božana Ostojić, predsednica Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije.

Povezana vest:  Izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi, u želji da obraduju svoje verne kupce, pripremili su sjajne akcije

Projekat „Volim reku, a ti?” sprovodi Henkelov poslovni sektor Consumer Brands u sklopu kampanje „Promena počinje od nas“, a tokom ove, četvrte sezone ukupno je prikupljeno oko 2,5t otpada i to iz Zavojskog jezera kod Pirota, jezera Vrutci kod Užica, Perućca, jezera Ćelije kod Kruševca, Gradskog jezera u Beloj Crkvi i Ade Ciganlije.

 

 

 

Povezana vest:  Vreme u optimalnom opsegu glikemije - nova merna jedinica za kontrolu dijabetesa