Olimpijski centar „Jahorina” i Skijališta Crne Gore obnovili su u Portonovom  sporazum o saradnji, označavajući novu eru partnerstva u oblasti zimskih sportova.

Ovim sporazumom, Olimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Crne Gore potvrdili su predanost unapređenju iskustva skijaša i zaljubljenika u zimske sportove, a saradnja će omogućiti međusobno važenje ski karata za posetioce na obe destinacije, otvarajući vrata vrhunskim skijaškim stazama i sadržajima.

Na svečanom događaju prisustvovali su direktori oba skijaška centra Dejan Ljevnaić i Đuro Milošević, zajedno sa svojim timovima, u cilju jačanja veza između dve prepoznatljive zimske destinacije.

„U vremenu globalnih kriza, neophodno je da države regiona međusobno sarađuju. Moramo shvatiti da smo svi deo istog tržišta i da zajednička saradnja donosi najbolje rezultate. Neophodno je težiti ka tome da imamo jedan ski-pass, tek tada će se otvoriti nove mogućnosti za sve nas. Zajedničkom saradnjom ne spajamo samo ski-centre i ljude, nego učimo jedni od drugih, obogaćujemo svoja iskustva, rastemo i razvijamo se na svim nivoima. Kada se svi ovi parametri spoje, uspešnost poslovanja je zagarantovana“, istakao je direktor Olimpijskog centra „Jahorina”, Dejan Ljevnaić i dodao da je današnji sporazum logičan sled događaja, uzimajući u obzir prijateljske odnose između ova dva skijališta.

Povezana vest:  Revija kolekcije Pal Zileri za proleće / leto 2012 otvorila modnu sezonu (FOTO)

„Posebnu zahvalnost dugujem direktoru Skijališta Crne Gore, Đuru Miloševiću, koji svojim posvećenim i predanim radom pomaže naporima da se skijanje u regionu unapredi i vrati staru slavu. Ovaj ugovor će doneti značajne benefite za sve zaljubljenike u planinu i zimske sportove”, rekao je Ljevnaić.

Direktor Skijališta Crne Gore, Đuro Milošević, je takođe, istakao važnost ovog sporazuma: „Skijalište ,Kolašin 1600’ je osnovano pre samo četiri godine, dok Olimpijski centar  ,Jahorina’ ove godine obeležava čak 40 godina od Olimpijade. Ova razlika u tradiciji nam omogućava da učimo od drugih i da se ponosno ugledamo na ono što Jahorina nudi – veliki broj skijaških staza, osvetljenih područja i brojnih žičara. Ponosni smo i na naš sopstveni napredak, sada sa 21 kilometrom staza, i aktivno radimo na razvoju letnjih sadržaja”, istakao je Milošević i dodao da mu predstavlja čast obnavljanje saradnje sa Olimpijskim centrom  „Jahorina” te da koristi priliku da se zahvali direktoru Dejanu Ljevnaiću na dosadašnjoj saradnji, za koju, kako je naglasio, veruje da će doneti obostranu korist obema destinacijama.

Povezana vest:  Nova godina je tamo gde su pokloni

Sporazumom se nastavlja tradicija saradnje između Olimpijskog centra „Jahorina“ i drugih poznatih skijaških centara.

Osim Skijališta Crne Gore, Olimpijski centar „Jahorina” sarađuje i sa skijalištima u Rumuniji i Sloveniji, gde korisnici nekih od ovih skijališta imaju priliku za gratis trodnevne karte.

Od ove godine, planirano je da te pogodnosti uživaju i posetioci Ski centra „Igrišta”.

Povezana vest:  Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton razočarala osnovce

Pored toga, Olimpijski centar „Jahorina“ će publici Crne Gore predstaviti novo izdanje časopisa „Ski Yu“, koji sadrži najnovije informacije o skijanju, sportskim događanjima i ekskluzivne intervjue sa vodećim ličnostima u svetu skijanja.

Časopis će biti dostupan za kupovinu u novembru u svim zemljama bivše Jugoslavije.

Sporazum donosi svetlu budućnost za obe destinacije, sa ciljem da se ponudi nezaboravno iskustvo svim posjetiocima.

Olimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Crne Gore ostaju posvećeni unapređenju zimske zabave i širenju radosti skijanja.