Početak Nove godine po julijanskom kalendaru obeležio je još jedan veliki multimedijalni spektakl na Kuli Beograd, čime se na najvišoj zgradi u Srbiji i regionu nastavio niz obeležavanja značajnih datuma u januaru na potpuno nesvakidašnji način.

Neposredno pre „sklapanja kazaljki“ u noći između 13. i 14. januara, na Kuli Beograd, novom simbolu srpske prestonice, emitovana je specijalna novogodišnja projekcija sa nacionalnim simbolima, a kada je odbrojana i poslednja sekunda stare godine, na nebu iznad Save usledio je još jedan senzacionalni pirotehnički performans za pamćenje. Višeminutni vatromet u bojama srpske trobojke ispaljivan je sa čak 20 spratova Kule Beograd, kao i duž novobeogradske obale Save.

Povezana vest:  Obeležen je Svetski dan dece obolele od raka

Vatromet povodom dočeka srpske Nove godine u Beogradu na vodi kreirali su i u delo sproveli vrhunski profesionalci iz domaće firme Pyro-Team, koja iza sebe ima više od 3.000 ispaljenih vatrometa. Pyro-Team je takođe osmislio pirotehnički šou za doček Nove godine na Sava Promenadi 31. decembra, čiji su najupečatljiviji kadrovi obišli i oduševili planetu.

Povezana vest:  Bečka Turistička organizacija na Youtube

Foto: Marko Obradović Edge