diplome_exit

Dodeljene diplome stipendistima State of Exit Fondacije

Danas su u prostorijama muzeja Carlsberg Srbija u Čelarevu dodeljene diplome studentima koji su bili najbolji na drugom po redu konkursu  za stipendije za studijska putovanja SOE Fondacije.

Drugi konkurs za stipendije za studijska putovanja održan je od 15. decembra 2010. do 1. februara 2011, a putem online aplikacije na sajtu Fondacije prijavilo se više od 200 studenata  Univerziteta u Novom Sadu. Nakon drugog kruga i intervjua sa nezavisnom četvoročlanom komisijom  izabrali smo 25 novih stipendista.

Na koktelu koji je u Muzeju Carlsberg Srbija organizovan povodom dodele diploma studentima obratile su se predsednica SOE Fondacije, Nataša Milićević, PR kompanije Carlsberg Srbija, Jovana Mladenović i predstavnik komisije, Rajko Božić. U okviru obraćanja najavljeno je i otvaranje još jednog konkursa za stipendije za studijska putovanja, ali i konkursa za finansiranje studentskih projekata iz oblasti ekologije, razvoja kritičkog mišljenja, unapređenja studentskog života i razvoja preduzetništva, koje su, u ovom trenutku, od izuzetnog društvenog značaja za našu sredinu. Ovi konkursi biće otvoreni, kako se u obraćanju navelo, već ovog meseca.
State of Exit fondacija u saradnji sa kompanijom Carlsberg Srbija dodelila je stipendije u iznosu od 500 eura za studijska putovanja studentima Univerziteta u Novom Sadu. Kompanija Carlsberg Srbija, kao dugogodišnji partner festivala Exit, koja je uvek prepoznavala i podržavala inicijative i projekte namenjene mladima koje je Exit organizovao, obezbedila je sredstva za stipendije, prepoznavši važnost zajedničkog ulaganja u kvalitetno obrazovanje i pomoć mladim ljudima.
Stipendisti koji su pobedili na konkursu ići će na raznolika studijska putovanja, od doktorskih studija, preko letnjih škola, studijskih praksi, studijskih poseta doktoranata, sve do studijskih razmena, konferencija i mnogih drugih primera akademske mobilnosti. Zemlje u koje će naši studenti putovati su Velika Britanija, Grčka, Švajcarska, Turska, Portugalija, Slovenija, Španija, Island, Italija, Rusija, SAD, Nemačka, Češka, Kina, Hrvatska i Mađarska.

Povezana vest:  Perwoll Grazia Shopping Night u Delta Cityju

Program pojedinačnog stipendiranja Fondacije „The State of Exit“ započet je 2010. godine u saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu i kompanijom Carlsberg Srbija, sa ciljem da se pomogne talentovanim studentima, progresivnim mladim ljudima koji žele da u inostranstvu steknu nova radna i obrazovna iskustva na stručnim praksama, seminarima, konferencijama i kroz druge vidove saradnje sa različitim međunarodnim institucijama i organizacijama.

Povezana vest:  Izabrana Reebok EasyTone ambasadorka!

Pre 11 godina Exit festival nastao je uprkos izuzetno teškim društvenim okolnostima i postao značajan evropski festival zahvaljujući spremnosti jedne mlade generacije da sebi postavi visoke standarde i istraje. Od tog vremena do danas Exit festival kroz sve svoje aktivnosti i kampanje, u promotivnom periodu i u toku same realizacije festivala utiče na kvalitet života studenata i oslanja se na njihovu spremnost za novine i njihov kreativni potencijal.

Povezana vest:  Naučna zabava na otvorenom: Sve tajne velikog Naučnog piknika na Adi