velefarm_logo

Donacija kompanije Velefarm Sigurnoj ženskoj kući

Zaposleni kompanije Velefarm obeležiće predstojeći praznik 8. mart doniranjem novčanih sredstava Sigurnoj ženskoj kući u Beogradu i na taj način pružiti podršku žrtvama porodičnog nasilja.

-Ovim simboličnim gestom želimo da ohrabrimo osobe koje su preživele nasilje u porodici i da kao odgovoran kolektiv skrenemo pažnju na ovaj ozbiljan problem sa kojim se naše društvo i dalje suočava – navode u Velefarmu.

Povezana vest:  Novinari u akciji “Humanitarna strela”

-Imajući u vidu da su u Srbiji čak 70 odsto žena žrtve nekog oblika zlostavljanja i da je nasilje u porodici naša svakodnevica, svaka donacija je značajna jer se njome šalje poruka žrtvama da nisu same niti zapostavljene od strane društva – istakla je koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević.

Donacija u vrednosti od 150 hiljada dinara Sigurnoj kući nastavak je podrške najveće domaće veledrogerije Savetovalištu u borbi protiv porodičnog nasilja iz 2010. godine. Prošlogodišnji projekat izgradnje treće Sigurne kuće u Beogradu kompanija Velefarm podržala je otkupom celokupnog prvog tiraža muzičkog izdanja „Da život bude pesma“. Ovo je jedna u nizu aktivnosti kojima kompanija Velefarm brine o zajednici u kojoj posluje. Tokom proteklih decenija kompanija je učestvovala je u velikom broju društveno odgovornih projekata, od kojih je najveći broj bio namenjen unapređenju uslova boravka pacijenata i zaposlenih u zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

Povezana vest:  Nagrada u Kini za srpske dizajnere