Na pre-openingu, dan pre svečanog otvaranja revijalnog dela prolećnog 53. Perwoll Fashion Weeka, očekuje nas izložba NEOGRANIČENA VEZA – UNLIMITED TIES, modne dizajnerke Nataše Šarić u galeriji Sanjaj.

Nataša, dizajnerka sa karijerom dužom od 30 godina, započela je pre više od jedne decenije svoj veliki umetnički projekat „New Generation of ties“. Kravatu izvodi van okvira modnog detalja, njenih generičkih granica ii stavlja je u sferu skulpture, objekta, instalacije, performansa, ekspozicije, i više od toga. Tako da je i Neograničena veza proučavanje potencijala čvora, materijala i forme.

Povezana vest:  Revija Renata Balestre u Narodnom pozorištu

– Skoro nikada ne pratim trendove, prosto dišem intuitivno, pokrenuta osećanjima. Znate, moda je lepota stvaranja, komunikacija, napor pa čak i agonija, i čovek joj se mora posvetiti. To je smeša koja je utkana u svaku moju kreaciju.  Kao medij moda posreduje svet vizuelne kulture izmedju slike, tela, proizvoda. Moda se dogadja, ona se zasniva i na estetici dogadjaja. Moda kao deo umetnosti-estetike je pokretač svega što nas okružuje. Ona je pečat vremena, filozofija, umeće da se menjamo, prilagodjavamo i rastemo -objasnila je svoje umetničko nadahnuće Nataša Šarić.

Povezana vest:  Zašto je vaša dijeta osuđena na propast

U periodu od 10. do 17. aprila ljubitelji umetnosti i modnih dešavnja moći će da uživaju u atraktivnim prezentacijama domaće autorske mode, kako etabliranih dizajnerskih imena, tako i mladih talentovanih nada, cirkularne ekonomije – održive mode, i uobičajeno bogatom umetničkom i izložbenom programu.

Uživaj u ovom modnom proleću i MaštAI! Poručuje nam sa Beogradske nedelje mode Nataša Šarić.