Glumci Marina Ćosić, Matea Milosavljević, Milena Vasić i Luka Raco, muzičar Džordži, TV lica Danijela Dimitrovska, Aleksandra Jeftanović, Vesna Dedić, fotograf Miloš Nadaždin, manekenke Mina Milutinović Nedović i Bojana Krsmanović, kao i brojne druge ličnosti iz sveta zabave, mode, umetnosti i javnog života uživali su u spektakularnom zalasku sunca na Kosančićevom vencu 27, na jednom ekskluzivnom prestoničkom događaju. Uz najlepši pogled na ušće dve reke i zvuke popularne italijanske muzike, poznati su upriličili otvaranje Amalfi Terrazze – potpuno novog koncepta, koji donosi duh Italije kroz umetnost, muziku, modu i film, i u kojem će Beograđani moći da uživaju narednih mesec dana.

„Obožavam Italiju (a ko i ne bi) i oduševljena sam što Beograd sada ima jedno ovakvo mesto, gde i mi možemo da živimo la dolce vita, i to bez putovanja. Inače volim da posećujem ovakve događaje“, rekla je glumica Marina Ćosić.

Povezana vest:  Novi ispad Naomi Kembel

U žurkama pod otvorenim nebom uživa i glumica Matea Milosavljević, koja je istakla kako je ona u svom društvu uvek glavni organizator kada su u pitanju izlasci.

„Svi znaju da ja obožavam izlaske, žurke i događaje. Još kada se poklopi da je ovako divno veče… Pogledajte samo kako je sve prelepo – nebo, zalazak, reka, ova terasa… Na trenutke se osećam kao da sam na Amalfi obali, koju sam nedavno i posetila“, rekla je Matea, koju je obradovalo i to što su zvanice ovog događaja među prvima imale priliku da se upoznaju sa novim brendom pića koji donosi duh Amalfi obale, MALFY Gin and Tonica.

Povezana vest:  RODA PROŠIRILA SVOJU AKCIJU – JOŠ VIŠE LOPTI ZA BUDUĆE ASOVE

Iza nesvakidašnjeg projekta Amalfi Terrazza stoji kompanija Pernod Ricard Srbija u saradnji sa Markom Lađušićem, redovnim profesorom Fakulteta primenjenih umetnosti i njegovim stručnim timom, uz podršku Grada Beograda. Svi oni zaslužni su za autentičnu instalaciju koja je i poklon svim građanima i posetiocima glavnog grada.

,,Umetnička postavka nastala iz saradnje vrhunskih stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom i postdiplomaca sa Fakulteta primenjenih umetnosti – tima koji sam imao zadovoljstvo da predvodim u proteklim mesecima. Kolonade i ostrva koja se nalaze na lokaciji, odlike su Amalfi obale i njene kaskadne arhitekture, a ideja je bila da kreiramo spoj tradicije i savremenog umetničkog izraza. Istakao bih da je na ovom projektu učestvovalo više od 100 kolega i da smo se susretali sa brojnim izazovima, jer smo prvi put kreirali umetničko delo ovih dimenzija i kompleksnosti. Verujemo da smo uspeli  da ostavimo autentičan pečat i pokažemo kako umetnost može da bude inspirativna i dostupna za sve“, istakao je prof. Marko Lađušić.

Povezana vest:  Johanson i Mekonahi u reklami za Dolče i Gaban

U toku četiri nedelje trajanja, na Amalfi Terrazzi biće organizovan besplatan i specijalno osmišljen program koji će biti aktuelan svakog petka, subote i nedelje, sve do 9. juna.

Svaki petak biće rezervisan za DJ nastupe poznatih ličnosti koje su muzičku inspiraciju za set pronašle u spoju Italije i Srbije. Subotom posetioce očekuju matinee zabave, dok će nedeljom Amalfi Terrazza postati bioskop na otvorenom, sa projekcijama kultnih italijanskih filmova.

Foto: Warp studio