Sat__za_planetu_u_kaficima

Sat za našu planetu uz tamni Lav

Kompanija Carlsberg Srbija se i ove godine pridružila akciji „Sat za našu planetu“, kojoj se pridružuje sve veći broj učesnika. Uz gašenje osvetljenja u krugu pivare u Čelarevu na sat vremena, kompanija je u cilju dodatnog promovisanja akcije i podizanja svesti potrošača o posledicama globalnog zagrevanja u poznatim kafićima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu organizovala druženja uz ugašena svetla i zabavu.

Svi posetioci kafića su ovom prilikom uživali u Tamnom LAV-u po promotivnim cenama. Na ovaj način Carlsberg Srbija je odlučila da motiviše što veći broj ljudi da uzmu učešće u velikoj globalnoj ekološkoj akciji.

Povezana vest:  Noćna krema – zašto je važna?

Sat_za_planetu_poruke_u_kaficima_protiv_globalnog_zagrevanja

Druženja uz Tamni LAV su bila organizovana u Beogradu u kafićima „Krug dvojke“, Makedonska 31 i „Maska“, Rankeova 7. Kafići „SKY Caffe“, Nikole Pašića 36/4 i „Pleasure Club“ u Kopitarevoj 7 u Nišu upriličili su zabavu bez svetala, dok su se ljubitelji piva u Novom Sadu družili u kafićima „London“, Laze Telečkog 15 i „The Pub“, Lasla Gala 2.

I zaposleni u kompaniji su gašenjem svetala i uštedom električne energije u svojim domovima doprineli borbi protiv klimatskih promena.

Povezana vest:  Održano treće „Be fresh" plesno takmičenje u Delta Cityju, uZoi proglašena za najbolju uličnu plesačicu

Carlsberg Grupacija tradicionalno učestvuje u akciji „Sat za našu planetu“ od 2007. godine, kada je i pokrenuta u Sidneju. Od 2007. godine kada je prvi put organizovan, u „Satu za našu planetu“ učestvovao je veliki broj kompanija koje pripadaju Grupaciji, da bi ove godine broj kompanija koje su se prijavile za podršku, dostigao ukupno 21. Među njima su pored Carlsberg Srbije i matične Carlsberg kompanije u Danskoj, ćerke kompanije koje posluju u Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Nemačkoj, Norveškoj, Finskoj, Italiji, Velikoj Britaniji, Kanadi, Uzbekistanu, Letoniji, Maleziji, Nepalu, Vijetnamu itd.

Povezana vest:  Centar za religije - jedno mesto, osam veroispovesti

Ovo je samo jedna od aktivnosti koje globalno sprovodi Carlsberg Grupacija. U Srbiji i u većini zemalja u kojima posluje, Carlsberg sprovodi ekološku strategiju sa naglaskom na smanjenju emisje CO2 i smanjenju potrošnje vode na globalnom nivou.