IMG_2807a

Konkurs za h.ART@FAKT 3 / Prolećni Inkluzivni Bazar Rukotvorina

Treći Inkluzivni Bazar rukotvorina h.ART@FAKT 3 je društveno odgovorna manifestacija koja će se održati 15., 16., i 17. aprila 2011 od 14 – 22h u Kući Đure Jakšića na Skadarliji u Beogradu.

Manifestacija H.ART@FAKT promoviše vizuelnu umetnost i dizajn kao zajednički doprinos kreativnih grupa i pojedinaca koji čine našu kreativnu zajednicu, koja je najvećim delom sačinjena od nezaposlenih žena, mladih dizajnerki, umetnica i studentiknja umetnosti, dizajna, arhitekture… ovim grupama priključene su i stvaralački orjentisane grupe osoba sa invaliditetom iz nekoliko stvaralačkih radionica, dnevnih boravaka ili/i škola i umeničkih udruženja iz nekoliko gradova u Srbiji.

Povezana vest:  Jun u Domu omladine Beograda

Buđenje prirode, obeležavanje Dana planete Zemlje (22.4.) i Uskrs (24.4.) su povodi kojima se zapravo slave kreativnost i lepota koje vredne ruke stvaraju nama na dar.

Želimo da okupimo sve stvaraoce unikatnih rukotvorina savremenog, etno i eko dizajna na jednom mestu i da promovišemo stvaralaštvo neprivilegovanih grupa, stvarajući tako društvenu klimu za pravednije društvo u kojem postoje jednake šanse za svakog.

Na izložbi ćemo promovisati radionicu reciklaže u organizaciji grpe Ekocentrik. Ako želite da napravite demonstraciju svoje tehnike, možete poslati svoj predlog. Ako te inspirišu proleće i priroda, reciklaža i odgovoran odnos prema životnom okruženju, ljubav i lepota, tradicija i moda i stvaraš najraznovrsnije umetničke i/ili dizajnerske proizvode za ličnu upotrebu ili/i dekoraciju ambijenta, onda je ovo pravi konkurs za tebe! Radovi koje ćemo izlagati: slike, crteži, fotografije, grafike, printevi, čestitke, nakit, keramika, asesoar, odeća, obuća, predmeti za kućnu dekoraciju, sapuni i ručno rađena kozmetika …

Povezana vest:  Kafa je osvojila svet, a evo kako u njoj može da se uživa na održiv i odgovoran način

Konkurs je otvoren do 5.4.2011.

Više o prethodnim bazarima: http://galleryalt.wordpress.com/category/drustveno-odgovorne-izlozbe/

Uslovi učešća: Za prijavu, potrebno je dostaviti 5 radova u jpg formatu 600 x 800 pxl-inch., kratku biografiju, i motivaciono pismo do 5 recenica. Navesti za koji dan se opredeljujete. Fotografije označiti ličnim imenom i brojem (npr. jelena_petrovic 1.jpg)! Zakup štafelaja ili stola 80 x 80 cm za pojedince, za grupe dva stola. Za štafelaje potrebno dostaviti podlogu za izlaganje. Postoji mogućnost izlaganja radova i na zidovima, na nosačima, ramovima i sl. Prijave slati na mail: [email protected] sa naznakom za Konkurs Hartefakt 3.

Povezana vest:  Ove tri neobične letnje salate su prava vitaminska infuzija