„Dva mirisa ruže“ – stoto izvođenje

dva_mirisa_ruzePredstava „Dva mirisa ruže“ meksičkog pisca Emilija Karbaljida, u režiji Slavenka Saletovića, biće 100. put izvedena u utorak, 2. februara u Pozorištu na Terazijama u Beogradu.
U predstavi igraju Ljiljana Stjepanović i Emilija Dorevska, uz „marijači“ muziku koju izvodi Orkestar pozorišta na Terazijama, saopšteno je iz pozorišta.
Pisac Emilio Karbaljido u komadu „Dva mirisa ruže“ razvija ljupku, tečnu kamerno scensku priču o dvema ženama koje odluče da konačno svoje životne sudbine preuzmu u svoje ruke.
„Spojene sticajem okolnosti i nagnane na zajedničko delanje, nastoje da, spasavajući svog zajedničkog muškarca iz zatvora, dođu do novca za njegov put u slobodu. Kada nakon mnogih peripetija, svoj naum i sprovedu, shvate da taj muškarac takvu njihovu žrtvu možda i ne zaslužuje“, piše u saopštenju.
Predstava „Dva mirisa ruže’ premijerno je bila izvedena 4. oktobra 2002. godine, a gostovala je u mnogim gradovima u Srbiji, kao i u Skoplju i na Ohridu.
Na festivalu „Dani komedije“ u Jagodini 2003. godine predstava je proglašena za najbolju, a Ljiljana Stjepanović je dobila nagradu „Zlatni ćuran“ za najbolju žensku ulogu.

Povezana vest:  Air Serbia od 23. septembra uvodi liniju Beograd –Tirana