Dešavanja u kući Velikog Brata

vip veliki bratZanimljivo prvo veče i prvi dan u Kući Velikog Brata. Prvi sati novog serijala Veliki Brat sa poznatim ličnostima protekli su u upoznavanjima ukućana, ali i prvim peckanjima usmerenih pre svega ka makedonskoj zvezdi Boki 13.
Legende srpske folk muzike Bora Drljača i Lepa Lukić nisu mogli da skinu pogled sa kontroverznog pevača i voditelja Bokija, koji je poneo toliku količinu garderobe kao da ide „na Mars“ (citat Bore Drljače), a još više ih je šokirao kada se pojavio u dizajniranoj kućnoj haljini sa sve noćnom kapicom na glavi.
Kao što ste svi videli Boki je imao veliki problem sa stvarima, pa kako I ne bi kad je poneo tri kofera.
Radnja se zatim preselila u kuhinju i trpezariju. Divna Karleuša prionula je na posao kao prava domaćica i latila se sunđera i sudopere. 
Situaciju su pomno nadgledali Milan Marić-Švaba, Ervin Katona, a u međuvremenu pojavio se i Boki. Makedonac je poželeo da skuva kafu, ali trebalo je naći džezvu. 
Uposlio je Boki najsnažnijeg Blakanca Katonu da potraži džezvu, a kada su razmenili nekoliko pošalica, Makedonac mu je rekao: „Ti i ja bismo mogli da igramo u ‘Ubavici i čudovištu’ (Lepotica i zver). Ja bih bila Ubavica“.
E tu je Švaba našao šansu da i one kaže neku: -Hajde, Boki, da vidimo da li si spreman za udaju, da vidimo kakvu kafu praviš – krenuo je u ofanzivu Švaba, ali se Boki nije dao. 
-Nisi moj tip – odgovorio je spremno. Ni Švaba nije od juče: – Ali, ti moj jesi, osvojiću te!
Švaba je nastavio da ispituje granice strpljenja makedonskog pevača; – Hajde, ćerkice, zameni mamu kod sudopere – a onda se umešala Divna Karleuša: – Neka, opraću ja sada, a vi ostalim danima. Nećete me često gledati ovde. 
I gle čuda baš je pranje sudova bilo povod prvih razmirica u Kući. Makedonski voditelj se požalio da ne ume da kuva, a onda mu je zapala „neprijatna“ dužnost pranja sudova. 
Negde posle ponoći Veliki Brat je pozvao u ispovedaonicu Eru, Ervina i Aldina. Ervin je napustio ispovedaonicu brzo, a Eri I Aldinu je saopšteno da napuštaju kuću. I naravno usledo je šok kako njih dvojice, tako i ostalih ukućana koji su na TV-u gledali situaciju iz ispovedaonice. Dvojac je prošao kroz zlatna vrata i našao se u drugom delu kuće, znatno skrominijem – delu za siromašne.  
Prvu noć u kući „Velikog brata“ obeležio je izbor pevača Lepe Lukić i Bore Drljače da dele postelju, pošto je svako morao da izabere svog partnera za spavanje. Ukućani se još uvek navikavaju na svoje cimere i s nestrpljenjem očekuju jutor. A ako se po jutru dan poznaje, biće ovo zanimljiv mesec u kući na Košutnjaku. „Veliki brat“ nije gubio vreme, pa je već prvog dana žicom pregradio unutrašnjost kuće kojom će odvojiti bogate i siromašne.
Prvi dan u Kući Velikog Brata protekao je u slozi, upoznavanju i raspodeli poslova, a ukućani su dobili i prvi dnevni zadatak iz dva dela.
Divna Karleuša je imala tu čast da njoj Veliki Brat uruči kovertu sa dnevnim zadatakom u kojem ukućani treba da pokažu zašto su zvezde, po čemu su to oni poznati i da ujedno budu i kreativni. Drugi deo zadatka će dobiti nakon što pokažu „zašto su zvezde“.
Iako je Lepa Lukić već po ulasku proglašena za mamu, a Bora Drljača za tatu, Divna se pokazala kao pravi gazda i u ovom zadatku vodi glavnu reč.
-Treba da napravimo šou, da budemo ljudima zanimljivi. Bilo bi sjajno da to bude kao jedna predstava koju ću ja da vodim jer je to moje zanimanje – rekla je Divna.
Lepa je odlučila da se predstavi sa skečom u kojem će da malo glumi, a onda da otpeva „Od izvora dva putića“, Bora će naravno da peva „Plači mala plači“, Ena će da bude „Naivna“…
Kontrovezni Makedonac ili „mlada“ kako su ga ukućani prekrstili će u svom šou ugostiti Sekinog bivšeg…
U kreiranju ovog zadatka ipak su najveće „poteškoće“ bile kod manekena, a Anabela je primetila da će samo modna revija biti dosadna jer su revije inače dosadne!
Da se to ne bi desilo pobrinuće se Švaba, koji će upasti na reviju: -Je l’, bre, znate li vi ko sam ja! Marš napolje…
Ukoliko im ovaj zadatak bude uspešan ukućani će dobiti nagradu i drugi deo zadatka. 

Povezana vest:  Izložba rukotvorina u Beogradu, NOVOGODIŠNJI SJAJ 17. i 18. decembra