Erste_Banka_4

Počelo glasanje za mlade genijalce

U toku je javno glasanje putem SMS poruka i preko web portala www.superste.net za najbolje među finalistima konkursa Kluba 27.

Talenat, uspešnost i kreativnost nagrađuju se i ove godine – ukupan fond  1,2 miliona dinara.

U okviru četvrtog konkursa Kluba 27 Erste Banke a.d. Novi Sad, koji za cilj ima da promoviše i nagradi aktivne, talentovane i kreativne mlade ljude koji postižu izuzetne rezultate u oblastima kojima se bave, javnost je u prilici da tokom glasanja, koje traje do 5. maja 2011. godine, pomogne u izboru novih članova Kluba 27.

Nakon što je stručni žiri konkursa Kluba 27, od svih 405 prijavljenih kandidata, odabrao 30 finalista, započelo je javno glasanje za pobednike. Prijave su stigle iz 98 gradova Srbije, a među 215 devojaka i 190 mladića najviše je bilo umetnika.

Povezana vest:  Osmeh Mona Lise rezultat je povišenog holesterola

Selekciju prijava je izvršio žiri u sledećem sastavu: Jelica Protić, profesorka Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu; Snežana Klašnja, pomoćnik ministra za omladinu i sport; Ljubiša Rajić, šef katedre za skandinavistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu; Uroš Đurić, umetnik i portparol projekta; Boško Radojković, direktor Guitar Art festivala; Saša Mirković, direktor spoljnih komunikacija RTV B92; Bojan Brkić, zamenik glavnog urednika i urednik spoljnopolitičke redakcije Radio televizije Srbije i Andrea Brbaklić, direktorka Sektora komunikacija u Erste Banci.

Povezana vest:  Plivanje za Časni krst na Adi Ciganliji u četvrtak u 12 časova

Kandidati koji su se našli među finalistima predstavljeni su u oblasti u kojoj su se prijavili: umetnost, drušvene nauke i prirodne nauke / tehničko-tehnološka oblast. Njihove biografije i dostignuća se mogu videti na web portalu www.superste.net, klikom na svako pojedinačno ime. Na istoj adresi se mogu pronaći i detaljnija uputstva za glasanje, putem formulara na ovoj veb stranici, kao i putem SMS poruka. Moguće je glasati samo za po jednog kandidata iz svake oblasti. Glasanje će trajati do 5. maja u ponoć, a pobednici u svim kategorijama će biti proglašeni do kraja maja. Žiri će odabrati dobitnike tri glavne nagrade od po 200.000 dinara, dok će javnim glasanjem biti određeno 12 dobitnika nagrada od po 50.000 dinara, po četiri iz svake kateogorije. Ukupno će biti nagrađeno 15 mladih, a fond za nagrade je 1.200.000 dinara.

Povezana vest:  SIENNA MILLER ZAŠTITINO LICE LINDEX PROLEĆNE KOLEKCIJE

„Osnovni smisao Kluba 27 jeste promocija mladih ljudi i njihovih uspeha a ne davanje novčanih nagrada. Međutim, finansijska podrška često može biti presudna za njihov dalji rad i napredovanje. Erste Banka, četvrtu godinu za redom, želi da na ovaj način stimuliše njihov razvoj“, izjavila je Andrea Brbaklić, direktorka Sektora komunikacija Erste Banke.

Podršku projektu je dalo i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.