Prinčevi Petar, Filip i Aleksandar domaćini humanitarnog bala u Njujorku 

princeviU čast proslave 30-tog rođendana Princa Naslednika Petra, Njihova Kraljevska Visočanstva Princ Naslednik Petar, Prinčevi Filip i Aleksandar će biti domaćini Bala Prinčeva – Mardi Gras, Humanitarnog gala maskenbala u petak, 5. februara 2010. godine u restoranu Čipriani u Njujorku.
Sav prihod od ovog događaja ići će u korist kampanje borbe protiv raka dojke, koju Princeza Katarina sprovodi u saradnji i na osnovu Nacionalnog plana Ministarstva zdravlja Srbije, kao i za opremanje odeljenja neonatalne intenzivne nege u bolnicama u Srbiji. 
Nj.K.V Princeza Katarina preko svoje Fondacije u Srbiji i humanitarne organizacije Lajflajn iz Sjedinjenih Američkih Država je dala veliki doprinos u kampanji borbe protiv raka dojke, obezbedivši jedan od dva mobilna digitalna mamografa, koji se u ovom trenutku nalazi na jugu Srbije i u kom se mesečno pregleda oko 2.500 žena.  
U okviru kampanje za borbu protiv raka dojke i u cilju edukacije stručne javnosti, Fondacija Princeze Katarine je u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Institutom za onkologiju i radiologiju Srbije i Dobrotvornim fondom Katarina Rebrača u prethodne dve godine organizovala dve nacionalne konferencije o skriningu raka dojke u Srbiji.
Lajflajn humanitarna organizacija je osnovana 1993. godine pod patronatom NJ.K.V. Princeze Katarine i ima predstavništva u nekoliko zemalja koja blisko sarađuju sa Fondacijom u Beogradu, obezbeđujući humanitarnu pomoć, kao i medicinsku opremu za Srbiju. Do sada, Lajflajn je pomogao u spasavanju i poboljšanju kvaliteta života mnogih građana Srbije, i nastaviće da podržava medicinske ustanove, sirotišta i socijalno najugroženije stanovnike u našoj zemlji.

Povezana vest:  GARINELLO KOŠULJE - SVETSKI MODNI TRENDOVI U SOPSTVENOM STILU!