usce_usrks_radionica

Humanitarna akcija „Uz Uskršnje jaje, osmeh duže traje” za završetak radova na roditeljskoj kući Doktorova kula

Uz nasmejana dečija lica, divne crteže, predivno oslikana jaja i muzički program, juče je u UŠĆE Shopping Centru svečano obeležen završetak humanitarne likovne akcije pod nazivom  „Uz Uškršnje jaje osmeh duže traje“. Sva prikupljena novčana sredstva sa prodajne izložbe biće uložena u projekat Doktorova kula za boravak smeštena dece koja se leče od raka na beogradskim hemato-onkološkim klinikama, a dolaze iz unutrašnjosti cele Srbije.

Povezana vest:  Pet promena za zdraviji način života koje su jednostavne, logične i lake

usce_usrks_radionica_1Tokom pet dana trajanja akcije,  prikupljeno je više stotina crteža na temu uskršnjih praznika koje su crtali deca i odrasli, posetioci UŠĆE Shopping Centra dajući svoj kreativni i humanitarni doprinos. Donacije dečjih uskršnjih radove prodavani su po minimalno određenoj donaciji od 100 dinara, dok je cena specijalno oslikanih uskršnjih jaja bila od 100 dinara pa naviše.

Povezana vest:  Odbačena optužnica protiv Žizel Bundšen

Zabavnom programu povodom zatvaranja akcije prisustvovali su brojni mališani sa svojim roditeljima. Događaju je prisustvovala naša poznata glumica Vanja Milačić a u okviru programa nastupio je hor Horislavci i dečji instrumentalni sastav OŠ „Ratko Mitrović.“ sa Novog Beograda, dok su se prisutnim posetiocima obratili predstavnik „Prijatelja dece NBG“ Suzana Ponjavić,  predstavnik NURDOR-a Ivana Popović i PR UŠĆA, Vanja Kovačev.

Povezana vest:  Adidas okupio fanove i igrače Partizana

Celokupnu akciju organizovali su Nurdor,  Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka,  organizacija „Prijatelji dece Novog Beograda“ i  UŠĆE Shopping Centra uz podršku Opštine Novi Beograd i medijsku podršku Naxi radija.

Na prodajnoj izložbi našla  su se i uskršnja jaja rađena od drveta, koja su, specijalno za ovu priliku, oslikali najpoznatiji srpski akademski slikari, studenti fakulteta likovnih umetnosti i hospitalizovana deca na beogradskim dečjim hemato-onkološkim klinikama.