Princ_Vilijam_i_Kejt_Midlton_GettyImages_109399194

Objavljena lista zvanica na venčanju princa Vilijama

Bakingemska palata danas je konačno objavila listu zvanica koje će prisustvovati venčanju princa Vilijama i Kejt Midlton 29. aprila, a koja je proteklih nedelja bila predmet brojnih nagađanja.

Na listi su, kao što su mediji unapred javili, fudbaler Dejvid Bekam i njegova supruga Viktorija, muzička zvezda Elton Džon i režiser Gaj Rići.

Povezana vest:  Dubai spektakularnim vatrometom ušao u 2014. godinu

Venčanju će prisustvovati i Rovan Atkinson, širokoj publici poznatiji kao Mister Bin, inače bilizak prijatelj Vilijamovog oca, princa Čarlsa, javio je AP.

Na svadbi će se pojaviti i veliki broj evropskih i drugih kraljevskih porodica, među kojima, clanovi kraljevskih porodica Bahreina, Danske, Španije i Maroka. Prisustvo su potvrdili broni vladini zvaničnici, predstavnici dobrotvornih organizacija, ratni veterani iz Avganistana, prenosi AP.

Povezana vest:  Nov izgled Bele kuće: Trampov Ovalni kabinet postao zlatan

Bakingemska palata je precizirala da su na venčanje pozvani samo krunisani šefovi držva, a da stranim političkim lidrima poput predsednika Baraka Obame ili francuskog predsednika Nikolasa Sarkozija nije upucena pozivnica.

Spisak zvanica bio je proteklih nedelja predmet velikog interesovanja medija i javnosti.

Mediji su najavili da će se među 1900 gostiju koje nalaže protokol,  naći 50 gostiju koje poziva kraljica Elizabeta II, 250 gostiju mladoženjinog oca princa Čarlsa i njeove supruge Kamile, 250 gostiju koje su na spisak stavili mladenci Kejt i Vilijam i 100 gostiju koje je odabrala Kejtina porodica Midlton.

Povezana vest:  Korporacija Tigar i Dragana Ognjenović na sceni Velike sale Sava centra prikazali modnu reviju Maniere i Software