Popboks – najbolji sajt po časopisu PC 

naslovna_Popboks_1_feb_2010Sa ponosom vas obaveštavamo da je na tradicionalnoj godišnjoj listi od 50 najboljih web prezentacija časopisa PC (www.pcpress.rs), web magazin Popboks (www.popboks.com) proglašen za najbolji sajt u kategoriji Zabava u 2009-oj godini.
Na listi časopisa PC našlo se 50 najboljih web prezentacija u kategorijama: Vesti i informacije, Zajednice, Kultura, e(market), Tehnologija, Porodica i život, Korporativni sajtovi, Zabava, Društvo, Sport i (avan)turizam.
U pitanju je tradicionalna akcija časopisa PC, koja traje od 1997. godine.
Od osnivanja, Popboks je bio među najboljim sajtovima na listi časopisa PC.
Kompletna lista nagrađenih sajtova objavljena je u 163. broju časopisa PC (februar 2010) i u internet izdanju časopisa (http://www.pcpress.rs/top50/)
Podsećanja radi krajem novembra prošle godine na prvom regionalnom festivalu za izbor najboljih web projekata Web fest 2009 (www.wfest.org), web magazin Popboks proglašen je za najbolji regionalni sajt iz oblasti kulture i umetnosti u protekloj godini.
Popboks je informativni web magazin posvećen popularnoj kulturi koji se ažurira 24 sata dnevno. Pored najnovijih informacija iz sveta muzike (rock’n’roll, pop, hip hop, electro…), filma, stripa, književnosti, interneta, na njemu je sačuvano i 20 godina najbolje kulturne tradicije u digitalizovanoj arhivi kultnih časopisa Džuboks i Ritam.
Na izradi materijala koji se svakodnevno postavljaju na Popboks radi preko 40 saradnika iz zemlje iz inostranstva, a od osnivanja, u decembru 2004. godine, do danas objavljeno je na hiljade autorskih tekstova i preko 10.000 vesti. 
Sadržaje Popboksa prenose različiti mediji i novinske agencije u zemlji i regionu.
Pored rada redakcije, Popboks organizuje koncerte i stručne skupove posvećene popularnoj kulturi, u saradnji sa najpoznatijim muzičkim, filmskim i književnim kritičarima.

Povezana vest:  LOVEFEST i Jelen pivo na mapi festivala odgovornih prema prirodi