Francusko ordenje Džimu Keriju i Juanu Makgregoru 

jim_carreyKanadski glumac Džim Keri (Jim Carrey) i njegov škotski kolega Juan Makgregor (Ewan McGregor) dobili su francusko ordenje viteza Reda umetnosti i književnosti. 
-Vi ste predstavnik vrste komičara sa mnogo lica čiju umetnost čine izuzetno prisustvo pitoresknosti koja neprekidno premašuje granice među žanrovima pošto je oličena u mimikriji – rekao je uručujući nagradu Keriju francuski ministar kulture Frederik Miteran (Frederic Mitterand). 
Francuski ministar Kerija je uporedio sa filozofom Denijem Didroom (Denis Diderot), koga su „zanimale eksplozivne, eruptivne, kreativne, mimikrične prirode“, kakvu je Miteran pripisao Džimu Keriju. 
Rođen pre 48 godina u Kanadi, Keri je svetsku slavu stekao filmovima „Ejs Ventura: Detektiv za kućne ljubimce“, „Maska“ i „Trumanov šou“. Ljubitelji filma nedavno su ga videli u ostvarenju „Uvek reci da“. 
Miteran je ocenio da je Makgregor „oličenje druge strane komičara“. „Duboke strane sile“, kazao je francuski ministar, aludirajući na glumčevu ulogu u „Ratovima zvezda“. 
Džim Keri i Juan Makgregor igraju u komediji „I Love You Phillip Morris“, koja će se u Francuskoj prikazivati od 10. februara. 
U Francuskoj kinoteci od 1. do 14. februara traje program posvećen Džimu Keriju, „najvećem savremenom burlesknom glumcu“. 

Povezana vest:  Modni brend Shash od ove godine koristi 100 % održive materijale