vencanje_engleska

Kopija venčanice Kejt Midlton sašivena za pet sati

Nepunih pet sati nakon što je Kejt Midlton započela vožnju ka Vestminsterskoj opatiji i venčanju sa princem Vilijamom, porodična krojačka firma u Londonu dovršila je prvu kopiju njene venčanice.

Zna se već sada da će njena haljina, kreacija Sare Burton, krativne direktorke kuće Aleksandar MekKvin, biti iskopirana širom sveta u ko zna koliko primeraka, ali mlada bi se iznenadila kada bi znala koliko brzo je sašivena prva, prenosi AFP.

Povezana vest:  Premijera filma “Mudrost traume” dr Gabora Matea u Srbiji

-Čim je ušla u automobil pokušali smo da pronađemo o kakvoj se čipki radi i da nađemo što sličniju – kaže Raul Ečeverija (34), vlasnik radnje „Alterations Boutique“.

Kada je samo nekoliko minuta kasnije Kejt Midlton izašla iz „Rols Rojsa“ pred Vestminsterskom opatijom, otkrivajući venčanicu boje slonovače od satena i čipke, čitav krojački tim se bacio na posao.

-Gledali smo prenos venčanja na televiziji i pokušavali da otkrijemo koji je materijal korišćen a zatim smo trčali kod naših snabdevača pokušavajući da dođemo do istog – ispričao je Ečeverija AFP-u.

Povezana vest:  MAGNETNA REZONANCA SRCA U SRBIJI DOSTUPNA SAMO U MEDIGROUP

Ova britanska krojačka firma naručila je 10 metara postave, deset metara tila za veo, 15 metara satena i četiri metara čipke za oko 1.000 funti (1.700 dolara).

-U isto vreme naši dizajneri su pravili kroj haljine a onda smo sve to spojili. Trebalo nam je oko pet sati da sve završimo – kazao je Ečeverija.

Ovu haljinu je inače naručio „Tajms“ i biće poklonjena jednom od čitalaca, međutim butik koji je osnovala majka Ečeverije, Marija Blaskez, pre 30 godina već je primila narudžbe za nove kopije.

Povezana vest:  Bezbednosne pripreme za prodaju novog modela Nike patika

-Kopiju venčanice nismo radili zbog novca već da bi dokazali da je sve moguće. Bio je to fantastičan izazov – kaže Ečeverija.

Kada se princeza Dajana udavala za princa Čarlsa 1981. godine, kopije njene venčanice pojavile su se u prodaji u roku od nekoliko sati, a od Elizabet Emanuel koja je dizajnirala tu haljinu i dan danas se traže reprodukcije.