AMOR PORTEÑO, novi roman Ivane Kuzmanović pušten u prodaju

Ivana_KuzmanovicU svim bolje snabdevenim knjižarama i svim Delfi knjižarama, u prodaji je novi roman Ivane Kuzmanović, Amor portenjo.

Ivana Kuzmanović, autorka bestselera “Lemurova ljubav” i “Manje od tri” koji su za kratko vreme prodati u nekoliko desetina hiljada primeraka, obradovala nas je novim romanom “Amor portenjo” koji je objavila izdavačka kuća Laguna. Osim što piše o ljubavi, Ivana Kuzmanović je i osnivač Susreta pomerisrca na kojima učesnici razgovaraju o ljubavi, zajednički iznalazeći načine za njeno širenje i razmenjivanje. Baš kao i nakon čitanja Ivaninih romana, sa ovih skupova gosti sa sobom uvek ponesu dobro raspoloženje, optimizam i veru da svaka dobronamerna aktivnost i svaki gest ljubavi imaju veliki značaj i bivaju višestruko nagrađeni. 

Povezana vest:  POKRENIMO ČAROLIJU ZAJEDNO NA COCA-COLA KARAVANU

Bogata biografija autorke koja je za kratko vreme osvojila srca čitalaca, pronalazi svoj izraz u romanima kroz opise muzičkih doživljaja, plesa i zemalja u kojima je boravila.

U pokušaju da poništimo suprotnosti u nama, poništavamo istinu o sebi. To bolno saznanje, kao svakodnevno iskušenje, nosi svaki od likova novog romana Amor porteno, Ivane Kuzmanović. Tema preljube o kojoj se nerado govori a koja veoma često zaokuplja misli, našla je svoje mesto u romanu Ivane Kuzmanović. Kao i u svojim prethodnim romanima, autorka ovom pitanju pristupa otvoreno i direktno, bez koketerije i licemerja. 

Povezana vest:  Uverite se u moć ceramida, prirodnih molekula koji čuvaju vlažnost kože

Glavna junakinja Nađa, supruga i majka, profesor likovnog i postdiplomac na Likovnoj akademiji, priprema svoj magistarski rad čija je tema – metamorfoza. Nepozvani i neočekivani posetilac ulazi u njen život i ona doživljava svoje prvo iskušenje. Započinje strasna i tajna veza sa mladićem, a miran, porodični tok Nađinog života biva potpuno pometen. Kao da plešu tango uz zvuke pesme Amor portenjo, tajni ljubavnici svojim postupcima oponašaju korake ove erotske igre: izvode salidu, gančo, oćo i kruzadu. Vrte se u zabranjenom krugu satkanom od iluzija i sopstvenih projekcija. 

Istovremeno, njen mentor, Viktor, ulaže veliki napor da ne prekrši moralne norme i zauvek ostavlja neizgovorene reči ljubavi koju prema svojoj studentkinji oseća. Nađin suprug, Marko, vodi rat s vetrenjačama i svim snagama čupa korenje koje je ljubomora pustila, prisećajući se dana kada je i sam grešio.

Povezana vest:  Tradicionalni Božićni bazar rukotvorina žena izbeglica u galeriji „Progres“

Prolazeći kroz razne faze iznenadnog životnog iskušenja, Nađa doživljava unutrašnji preobražaj i po prvi put pristaje da pogleda u svoju Senku. Ona nije samo književni lik u kome oživljavaju piščeve ideje; ona je ogledalo života, svedočanstvo o beskraju umetničke inspiracije, o emotivnim lavirintima, o naporima da tamna strana ličnosti ostane skrivena s jedne strane, i vere u život i pravo na autentično izražavanje bića, s druge strane. 

Cena knjige je 530 dinara, sa popustom i do: 398 dinara.