Friend of The Green Wave logo - SMALL

Erbas pomaže širenje „Zelnog talasa“širom planete

U cilju obeležavanja 22. maja, Međunarodnog dana biodiverziteta Ujedinjenih nacija, vodeći svetski proizvođač aviona Erbas podržao je projekte širom sveta kojima se pomaže podizanje svesti o važnosti očuvanja bogatstva živog sveta na planeti.

Erbas u sadanji sa Konvencijom o biološkom diverzitetu Ujedinjenih nacija radi na tome da podstakne mlade ljude da se kroz učešće u „Zelenom talasu“ aktiviraju na polju biodiverziteta. Ta inicijativa pokrenuta je da bi se mladi edukovali u kojoj meri je biološka raznovrsnost važna kako za svakodnevni život, tako i za budućnost. „Zeleni talas“ poziva mlade ljude širom sveta da u nedelju 22. maja u 10.00 časova zasade drvo ili preduzmu neku sličnu simboličnu akciju. Ideja je da se tako kroz vremenske zone od istoka ka zapadu kreira „Zeleni talas“.

Povezana vest:  Promocija Adria Media PR Agencije

Erbas poziva zaposlene iz svoje mreže koja broji više od 52 500 širom sveta da uzmu učešće u „Zelenom talasu“, ujedno slaveći i Dan kompanije čija je centralna proslava u Madridu. U Kini će radnici Erbasa zajedno sa školskom decom graditi školsko igralište u provinciji Junan, dok će u Engleskoj, obeležavajući ovu godinu koju su Ujedinjene nacije proglasile Međunarodnom godinom šuma, učestvovati u stvaranju mini-voćnjaka pri lokalnim školama.

Povezana vest:  Uručena donacija kluba “Cinema” “Sigurnoj ženskoj kući” iz Beograda

Takođe, avio-kompanije širom sveta su se priključile ovoj inicijativi. Među najvećim svetskim prevoznicima nalazi se i naš JAT.

Više informacija na adresi www.greenwave.cbd.int.