kanc_za_mlade_logo

Kancelarija za mlade pokreće besplatnu pravnu pomoć za mlade na teritoriji Beograda u okviru novootvorenog „Info – room-a“

Kancelarija za mlade grada Beograda pokreće besplatnu pravnu pomoć mlade od 15 do 30 godina na teritoriji Beograda u okviru novootvorenog „Info room-a“ prvog centra za informisanje, edukaciju i savetovanje, sa ciljem da omogući mladima pravnu podršku i zaštitu usled povreda njihovih prava.

Povezana vest:  Traži se karta više za „Mi JESMO anđeli" najveću kućnu žurku ove godine!

Kancelarija za mlade grada Beograda i advokatski tim projekta „Moja prava“ omogućiće mladima pravnu podršku iz oblasti ljudskih prava (diskriminacija, sloboda kretanja, mišljenja i izražavanja itd), radnog odnosa (nezakonit otkaz, porodiljsko odsustvo, naknada zarade, povrede na radu, ugovor o radu itd) i porodičnog prava (nasilje u porodici, izdržavanje, razvod, nasledstvo) i drugih oblika povrede prava.

Kosta Andrić, direktor Kancelarije za mlade grada Beograda kaže da je ovaj projekat pokrenut s ciljem da mladi mogu da imaju ravnopravan tretman pri rešavanju svojih pravnih pitanja, pod jednakim uslovima i bez diskriminacije. „ U „Info-room-u“ sedam advokata biće na raspolaganju mladima dva puta nedeljno u minimalnom trajanju od 3 sata gde će pružiti sve neophodne usluge. Ovaj servis je važan, jer će se, između ostalog po prvi put identifikovati kritične oblasti u kojima je mladima neophodna pravna zaštita“, dodaje Andrić.

Povezana vest:  JANA VODA I ATELJE MILENE ČVOROVIĆ U SARADNJI SA OSNOVCIMA POKREĆU PROJEKAT "1000 ŽDRALOVA ZA 1000 ŽELJA"

Uslovi da mladi zatraže pravnu pomoć u „Info room-u“ je da imaju između 15 i 30 godina, da im je pravo povređeno u Beogradu  i da popune zahtev za pružanje besplatne pravne pomoći koji se može preuzeti u prostorijama Info room-a Kancelarije za mlade.