JAPANIZAM_MALIJ11

Japanizam u DOB-u

 

Japanizam predstavlja jedini regionalni festival posvećen japanskoj pop-kulturi, održaće se po četvrti put od 30 juna do 3 jula u Domu Omladine Beograd u organizaciji društva Sakurabana i japanske ambasade i uz podršku grada Beograda. Ovogodišnja tema naše nagradne izložbe radova, kao i celokupnog festivala, glasi „NeoBeograd-NeoTokio“.
Artist Alley je shopping zona gde možete naći unikatnu odeću, nakit i radove domaćih umetnika inspirisane Japanom.
U Game Room-u možete isprobati najnovije gaming konzole, učestvovati na turniru u video igrama BlazBlue, okušati sreću u Yu-Gi-Oh! kartičnoj igri, i upoznati se sa još mnogim društvenim igrama.

Povezana vest:  Donacija Eurobank EFG za projekat „LICEULICE”

Zanimljivi predavači će vam približiti nove pojmove poput toga šta je „mecha“ i „cyberpunk“, a gost „Japanizma“ je Aleksa Gajić, koji će sa vama podeliti svoja iskustva u profesionalnom bavljenju animacijom u Srbiji.
Neka vas tri projekcije fantastičnih japanskih animiranih ostvarenja odvedu u različite vizije budućnosti.
Sumo rvanje je jedna od najstarijih japanskih borilačkih veština i sa ponosom je predstavljamo na ovogodišnjem festivalu. Pored ovoga, na našim radionicama imaćete priliku da vidite i kako nastaje japanski manga strip, da naučite kako se prave origami figure, da savladate pravila igre Go i da isprobate pisanje japanskom kaligrafijom.
„Japanizam“ će zatvoriti Cosplay Maid Cafe, na kome ćete videti najrazličtije kostime inspirisane japanskim animiranim filmovima, serijama i igrama, kao i slušati popularnu japansku muziku, uz piće i posluženje kojim će vas nuditi naše kostimirane hostese.

Povezana vest:  Brend mts - novi naslovni sponzor kultne dvorane u centru grada