STEFANEL_LOOKBOOK_FW2011-1

Stefanel Fall/Winter 2011/2012 stiže u Srbiju polovinom avgusta

Koreni brenda STEFANEL, fokus su kolekcije za jesen – zimu 2011-2012. Lakoća šezdesetih, ekscentrični šik sedamdesetih i formalni izgled devedesetih, inspirisali su stil ove kolekcije. Kombinacije su vrlo jednostavne i  prilagodljive. Čini ih više različitih odevnih komada, koji su obogaćeni sofisticiranim detaljima. Uravnoteženu odevnu kombinaciju čini skup različitih svetova kao što su sport, etno motivi, uniforme, oprema za konjanike, a sve uobličena tako da daje izgled savremenog, elegantnog i senzualnog stila.

Povezana vest:  Seksi Stanija poziva na kafu!

Boje i nijanse su neutralne: od bež do kamilje smedje, sive, crne i tamno plave. Tu su i pojedini artikli rađeni u žutoj, crvenoj, ili svetlo plavoj boji, sa ciljem da osveže harmonski opseg koji obuhvata  neobične tamne nijanse, zelene i ljubičaste.

STEFANEL_LOOKBOOK_FW2011

Tkanine i prediva se mešaju, sa ciljem da igrom kontrasta daju konačni uravnotežen rezultat. Pored vune, veoma važna je i trodimenzionalna struktura tkanine, koju daju tvdi i žakar. Suprotstavlanje materijala neprozirno-providno i teško-lako, postignuto je odgovarajućim svetlim i mekim materijalima, kao što su svila i transparentni žoržet. Mnogi materijali, imaju sofisticiranu završnu obradu: vez, efekat sa dva lica, kožni detalji. Pletana prediva su izuzetno laka, čak i kada se radi o gustom tkanju. Napravljena su od vune vrhunskog kvaliteta i to kašmira, merino, alpake i mohera.

Povezana vest:  Influenseri uglavnom reklamiraju nezdrave proizvode

Detalji i nakit napravljeni su mešavinom materijala i kulturne kontaminacije. Svakom predmetu daju poseban akcenat i poboljšavaju njegov izgled. Ukupan izgled upotpunuju torbe velikih dimenzija i cipela sa visokim potpeticama.

Kolekcija jesen – zima 2011-12. biće u prodaji od druge polovine avgusta.

Prodajno mesto: Zira centar, lokal 20, nivo 1.