BNU-vizual
Beogradska nedelja umetnosti od 3. do 10. jula
 
Prva Beogradska nedelja umetnosti biće održana od 3. do 10. jula, najavili su organizatori te manifestacije.
Beogradska nedelja umetnosti obuhvata koncert, izložbu, modnu reviju i pet umetničkih radionica, a program je osmišljen s idejom da promoviše i afirmiše mlade umetnike i studente dizajna, saopšteno je iz Kancelarije za mlade Beograda koja organizuje manifestaciju.
Na otvaranju Beogradske nedelje umetnosti, 3. jula od 20.00 sati,  nastupiće fank-soul bend „Marakuja“ (MaraQYa), osnovan 2008. godine u Beogradu.
Na platou ispred zgrade opštine Novi Beograd 4. jula biće otvorena izložba umetničkih i dokumentarnih fotografija pod nazivom „Beogradicikliraj!“, na kojima su prikazani stanovnici prestonice i njeni posetioci.
Selekcija najboljih radova jedanestoro mladih fotografa prikazaće kako dobre tako i loše primere urbanističkih i arhitektonskih rešenja koja su u vezi sa svakodnevnim društveno odgovornim ponašanjem onih kojima su javni prostori namenjeni.
Tokom sedam dana istaknuti domaći stručnjaci vodiće radionice „Guerilla filmmaking“, „Park-ing“, „Igra svetlosti i senke“, „Modna fotografija“ i „Muzička produkcija“.
Mladi umetnici biće u prilici da nauče više o snimanju filmova u gerilskim uslovima, o izvorima svetlosti i njihovom korišćenju u pozorištu, o modnoj fotografiji, o tajnama snimanja rok i pop muzike.
Tokom manifestacije biće predstavljene i kreacije mladih modnih dizajnera, na reviji koja će biti održana 5. jula u Domu omladine.
Od 50 prijavljenih selekcioni tim Beogradske nedelje umetnosti odabrao je 15 dizajnera koji će biti predstavljeni sa po dve kreacije.
U žiriju za izbor najperspektivnijeg i najboljeg mladog dizajnera biće modni fotograf Miša Obradović, urednica modnog časopisa „Gracija“ Lara Milanović i kreator Dejan Despotović.
Pobednik će imati čast da naredne godine njegovom autorskom revijom bude otvorena Beogradska nedelja umetnosti.
Manifestacija se realuzuje u saradnji s opštinom Novi Beograd, Novobeogradskom kancelarijom za mlade i opštinom Stari grad.
Povezana vest:  OD PLANTAŽE DO VAŠE ŠOLJICE – NJENO VISOČANSTVO KAFA