fizika_bankok_2011_1

Mladi srpski fizičari osvojili četiri medalje na Olimpijadi u Bangkoku

 

Mladi su ponovo osvetlali obraz Srbije. Na 42. Međunarodnoj Olimpijadi fizičara, predstavnici Srbije, osvojili su četiri medalje – po dve srebrne i bronzane. Povodom proslave petogodišnjice poslovanja u Srbiji, kompanija UNIQA osiguranje finansijski je podržala put ovih perspektivnih, mladih ljudi, koji su tu podršku znali da iskoriste i uzvrate na pravi način. Učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, Ognjen Marković, Marko Kuzmanović i Stefan Stanojević, Tamara Đorđević, učenica Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša i Milovan Đokić iz Gimnazije „Vuk Karadžić“ u Loznici, svi rođeni 1992. godine, ponosno su činili tim koji je zabeležio rezultat vredan pažnje. Toplu dobrodošlicu, na aerodromu Nikola Tesla, priredili su im roditelji i najbliži drugovi.

Povezana vest:  FRIKOMOVO "ŠTRUMPF SELO" NASTAVILO PUTOVANJE U VRNJAČKOJ BANJI

-Već pet godina, koliko kompanija UNIQA osiguranje posluje u Srbiji, nastoji da pomogne mlade talente. Drago nam je što smo stali iza srpskih olimpijaca i osvajača medalja u vrlo jakoj i brojnoj konkurenciji. Ideja o sigurnosti i boljoj budućnosti koja je osnovna ideja naše kampanje Poruke u boci očigledno je donela i sreću našim fizičarima. Jer, ako je suditi po njima i njihovom uspehu, za budućnost ne treba previše brinuti – izjavila je Sonja Marić, direktor marketinga kompanije UNIQA osiguranja.

Povezana vest:  Lisca u centru Beograda

Međunarodna Olimpijada fizičara je tradicionalna i najprestižnija manifestacija ovog tipa u svetu, pa je i zbog toga, ovaj podvig srpskih olimpijaca još značajniji. Ovogodišnje takmičenje, koje je održano od 10. do 18. jula, brojalo je 86 zemalja učesnica, a svaka reprezentacija imala je po pet predstavnika.

fizika_bankok_2011_2