Slikarska_kolonija_doncafe-deca_1

LIKOVNA KOLONIJA ZA DECU IZ CENTRA ZA ZAŠTITU ODOJČADI, DECE I OMLADINE

Deca iz Doma Jovan Jovanović-Zmaj i prihvatilišta za decu učestvovala su na trodnevnoj slikarskoj koloniji na Srebrnom jezeru koju su za njih organizovali kompanija Strauss Adriatic i Fond Savremena Deca. Tokom tri dana, deca su, uz pomoć akademske slikarke Jovane Tomanović crtala svoje omiljene motive, a reprodukcije njihovih crteža naći će se na novoj ograničenoj seriji humanitarnih Doncafé šoljica.

Nove dečje Doncafé šoljice biće deo jedinstvenog poklon paketa koji će se krajem godine u ograničenim količinama naći na policama prodajnih objekata u zemlji, a deo sredstava prikupljenih prodajom biće odvojen za nabavku potrebne opreme za domove. Ovogodišnja akcija je nastavak inicijative „Doncafé i deca boje vaš pogled na svet“, tokom koje su mališani iz Doma Drinka Pavlović oslikali Doncafé šoljice, čijom je prodajom prikupljeno preko milion dinara doniranih za nabavku potrebne opreme i nameštaja.

Povezana vest:  Proglašeni pobednici PowerUp! startap takmičenja: Predstavljena rešenja za probleme u oblasti održive energije

Slikarska_kolonija_doncafe_deca-Nakon prošlogodišnjeg uspeha i zadovoljstva koje smo priredili deci, odlučili smo da u akciju uključimo i mališane iz drugih domova u okviru Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine. Njihovi osmesi i entuzijazam sa kojim su slikali dovoljno govore o tome koliko im znači ovaj vid druženja tokom kojeg su imali priliku da ispolje svoju kreativnost i talenat – izjavila je Olivera Jokić, menadžer za odnose s javnošću kompanije Strauss Adriatic.

Povezana vest:  Roditeljskoj kući uručena donacija

-Za našu decu ovo je jedinstveno iskustvo i drago nam je da smo uspeli da povežemo slikarku koja ih već godinama uči slikanju, sa projektom „Doncafé  i deca boje vaš pogled na svet“ od koga svi imaju višestruku korist. Njihova radost biće još veća kada svoje radove budu videla na Doncafé šoljicama – izjavio je Zoran Milačić, direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine.

Povezana vest:  Klub „Teatro“ žurkom do svanuća proslavio šest godina rada!

Da podsetimo, tokom prošlogodišnjeg projekta „Doncafé i deca boje vaš pogled na svet“  štićenici doma su oslikali ukupno 22 šoljice koje su bile deo ograničene serije od 2.200 komada. Kompanija Strauss Adriatic otkupila je deo šoljica, inicirala prodaju paketa svojim poslovnim partnerima i prikupila više od milion dinara. Inače, kompanija Strauss Adriatic višegodišnji je priljatelj Doma Drinka Pavlović za koji organizuje brojne donacije i redovna druženja zaposlenih sa decom.