kanc_za_mlade_logo

Obeležavanje Dana mladih

Povodom Svetskog dana mladih koji se obeležava svake godine, Kancelarija za mlade grada Beograda priprema i učestvuje u brojnim aktivnostima, a posebna pažnja posvećena je podizanju svesti o opasnostima od HIV virusa i borbi protiv diskriminacije lica obolelih od ove bolesti.

U saradnji sa Centrom za prevenciju side i polno prenosivih infekcija Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Beograda sprovešće se dobrovoljno poverljivo savetovanje i testiranje na HIV – od 7 do 14 časova  u Polikliničkom centru (ulaz iz Braće Nedića 28), a od 14 do 19 časova u Info-room-u (Uluca 1.300 kaplara 2). Test na HIV će se sprovoditi takozvanim „brzim testovima” iz kapilarne krvi (iz jagodice prsta), pa će testirani rezultati moći da se saznaju u roku od pola sata od uzimanja uzoraka krvi.

Povezana vest:  Sanja Marinković otkriva tajne detoksikacije

Kancelarija za mlade će sa međunarodnim projektom „Dance4Life Srbija” organizovati koncert benda „Sevdah BABY” u petak, 12. avgusta, na Trgu republike, od 17 do 19 časova. Projekat „Dance4Life” udružio se sa predstavom „Moj prvi put”, za koju je „Sevdah BABY” uradio naslovnu numeru. Predstava je nastala prema istinitim pričama ljudi širom sveta o njihovom prvom seksualnom iskustvu. U ovoj komediji četiri glumca, menjajući likove iz scene u scenu, podsećaju na taj bitan trenutak u životu svih nas. Glumci u predstavi – Nataša Marković, Goran Jevtić, Anđelika Simić i Vladimir Aleksić pridružiće se mladima 12. avgusta na Trgu republike.

Povezana vest:  Upoznajte Moschino „Stars"

Nakon koncerta, u klubu „Plastic Light” održaće se žurka pod nazivom „Party4Life”, sa početkom u 23 sata. Specijalna gošća biće Nina Radojčić, predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije 2010, i DJs Mirko&Mixx.

Kupovinom specijalno dizajniranih bedževa publika će pomoći program edukacije mladih o HIV/AIDS-u u Srbiji. Dres kod je crveni detalj.