trka_sa_bikovima_spanija

Trke bikova odnele još jednu žrtvu

 

Jedan muškarac preminuo je od povreda koje mu je rogovima naneo opasni bik, tokom trke bikova u areni u gradu Ksativa na istoku Španije, saopštile su danas lokalne vlasti. Bik nazvan Maus (Miš) napao je muškarca od oko 30 godina i naneo mu teške povrede, od kojih je on kasnije preminuo u bolnici.

Povezana vest:  Članice NLB Grupe Komercijalna banka i NLB Banka uz SOS Dečija sela Srbija

Bik je težak oko pola tone i od ranije je poznat kao opasna životinja, jer je već ubio dvoje ljudi, prenosi španska štampa. Prema rečima svedoka, žrtva je bila pod uticajem alkohola i nije delovalo da je sposoban da izađe u arenu, a organizatori trke bezuspešno su pokušavali da ga udalje od bikova, preneo je AFP.

Povezana vest:  Dan zaljubljenih u Ušću!

Snimci postavljeni na Internet pokazuju „Miša“ kako juri svoju žrtvu, a zatim je probada rogovima. Muškarac je najpre pokušao da ustane, ali je zatim, bez svesti, pao na zemlju. U trkama bikova, izuzetno opasnoj praksi u Španiji, učestvuje više ovih životinja koje trče ili ulicama ili u areni, a ljudi trče ka njima kako bi iskusili koliko mogu da im se približe, a da ne budu povređeni.

Povezana vest:  Deset razloga zbog kojih nikako da smršate i kako to da promenite

Najpoznatija trka bikova održava se u julu u španskom gradu Pamploni, ali se organizuju i u drugim delovima zemlje. Početkom avgusta, 74-godišnji muškarac, postao je treća žrtva u trci bikova za deset dana, pošto ga je jedna od ovih životinja na smrt izbola u malom gradu Lodoza na severu Španije.