parada_ponosa_zastava

Pripreme za „Paradu ponosa“, nepoznati lokacija i datum

 

Predstavnici organizacije „Parada ponosa Beograd“ uveliko se bave pripremama za predstojeću „Paradu ponosa“, koja će biti održana u septembru, u okviru kojih razgovaraju sa policijom i čekaju sastanke sa predstavnicima političkih partija. Član organizacionog odbora „Parada ponosa Beograd“ Goran Miletić potvrdio je Tanjugu da će parada biti održana u septembru, ali nije želeo da precizira tačan datum i mesto gde će se okupiti pripadnici LGBT populacije.

Povezana vest:  Bečki start-up nudi dizajnerske komade po najpovoljnijim cenama

-U opticaju je više datuma i lokacija i sve će biti naknadno saopšteno kada se postigne dogovor sa policijom i predstavnicima državnih institucija – rekao je Miletić.

Prema njegovim rečima, predstavnici „Parade ponosa Beograd“, koja je ove godine „na čelu“ parade, već nekoliko puta su razgovarali sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, čiju podršku očekuju. O paradi se razgovara i sa predstavnicima Ministarstva za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu, koje će, prema rečima ministra Milana Markovića, pružiti svu neophodnu pomoć u organizaciji parade, dodao je Miletić.

Povezana vest:  H&M otvara prodavnicu u Kragujevcu

Kao i pred prošlogodišnju paradu imaćemo sastanke sa predstavnicima politričkih partija i članovima poslaničkih grupa, ali to još uvek nije precizno ugovoreno zbog sezone godišnjih odmora“, kazao je on i dodao da će javnost biti blagovremeno obaveštena o ishodu tih pregovora.

Miletić očekuje da će se paradi priključiti predstavnici političkog života u Srbiji, kao i veliki broj domaćih i stranih nevladinih organizacija, a da će ukupan broj, kao i lane, biti oko hiljadu učesnika. Miletić se nada da će „Parada ponosa“ proći u najboljem redu, bez incidenata sličnih prošlogodišnjim i da će biti bolje prihvaćena među građanima.

Povezana vest:  Velika žurka za kućne ljubimce u Delta Cityju

Organizacija „Parada ponosa Beograd“ osnovana je ukotobru prošle godine, nakon nereda koji su u Beogradu izbili na dan održavanja prve parade.  Prva „Parada ponosa“ održana je 10. oktobra 2010. godine, a protivnici te manifestacije izazvali su tada incidente i sukobili se sa policajcima.