Dobitnici_stipendije_-_Dejan_Antic_i_Marija__Vukovic

Najbolji studenti danskog jezika provode semestar u Kopenhagenu

Kompanija Carlsberg Srbija je danas na svečanoj ceremoniji na Filološkom fakultetu, drugu godinu zaredom, dodelila stipendije najboljim studentima Katedre za danski jezik i književnost, u okviru Grupe za skandinavske jezike i književnosti.

„Ovo je već drugi put da kompanija Carlsberg Srbija stipendira mlade i talentovane studente danskog jezika i književnosti, a planiramo da ovu tradiciju nastavimo još najmanje tri godine. Kao kompanija koja je tradicionalno među najboljim poslodavcima u Srbiji, do sada smo uložili preko 100.000 EUR u različite programe stipendiranja u želji da pomognemo da mladi i perspektivni ljudi radom na sebi i stručnim usavršavanjem u inostranstvu unaprede svoju zemlju i obezbede joj bolju budućnost“, istakla je Ivana Marković, menadžer ljudskih resursa kompanije Carlsberg Srbija.

Povezana vest:  DOČEK NOVE 2011, Doček Ženske nove godine u Zrenjaninu

O značaju programa stipendiranja i usavršavanju studenata iz Srbije na jednom od najstarijih Univerziteta u Evropi, razmeni iskustava i značaju saradnje Beogradskog univerziteta i Univerziteta u Kopenhagenu, govorili su prof. dr Aleksandra Vraneš, dekan Filološkog fakulteta i prof. dr Ljubiša Rajić, redovni profesor Filološkog fakulteta, Katedre za skandinavske jezike i književnosti, koji su izrazili naročito zadovoljstvo zbog podrške  kompanije Carlsberg Srbija razvoju obrazovanja u Srbiji. Nakon obraćanja zvaničnika, uručene su stipendije Milici Džodan, Dejanu Antiću i Mariji Vuković, najuspešnijim studentima Katedre za danski jezik i književnost Filološkog fakulteta. Oni će u septembru ove godine otputovati u Dansku, gde će pohađati jedan semestar na prestižnom Univerzitetu u Kopenhagenu.

Povezana vest:  Srbljanović: Parada ponosa postala naša tradicija i ponos

Univerzitet u Kopenhagenu najveći je u Danskoj, osnovan je u 15. veku i do sada je iznedrio čak osam nobelovaca. Kompanija Carlsberg Srbija sa ponosom podržava Grupu za skandinavske jezike i književnosti Filološkog fakulteta u Beogradu, koja je osnovana 1977. godine i jedna je od najvećih u Evropi.