Počast Makvinu na otvaranju Nedelje mode u Londonu 

mcqueenNedelja mode u Londonu otvorena je danas odavanjem počasti Aleksandru Makvinu (Alexander McQueen), koga su organizatori modne smotre nazvali „jednim od najvećih britanskih modnih kreatora“. 
Predsednik Britanskog modnog saveta Harold Tilman (Tillman) kazao je nekoliko rečenica o Makvinu, nakon čega je usledio minut ćutanja. 
-Njegov uticaj na London i svetsku industriju mode je ogroman. Mnogo će nam nedostajati – kazao je Tilman o Makvinu, koji je izvršio samoubistvo 11. februara. 
-Inspirisao je brojne (kreatore) da krenu njegovim stopama i naprave sopstvene kolekcije i uticao je na mnoge kreatore kako bi London, njegov grad, nastavio da se razvija kao svetski modni centar – dodao je. 
Počast Makvinu najavljena je kao „jednostavna i puna poštovanja“, učesnici Nedelje mode mogu da ostave poruke na panou u Samerset hausu, centralnoj sali za predstavljanje kolekcija. Te poruke potom će se naći u knjizi koja će biti dostavljena Makvinovoj porodici. 
Nedelja mode u Londonu trajaće do 24. februara, a za šest dana biće prikazane kolekcije za jesen-zimu 2010. 
U zvaničnom programu Nedelje mode predstaviće se 68 modnih kreatora.

Povezana vest:  Korporacija Tigar i Dragana Ognjenović na sceni Velike sale Sava centra prikazali modnu reviju Maniere i Software